לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דרור מתל אביב

שאלה על הוספת סעיף בחוזה

שלום, אני גר בדירת שותפים כמה שנים ויש לי יחס מצויין עם בעל הבית. כידוע רוב האנשים הם אנשים טובים ונורמלים בסך הכל, אך יש מיעוט מסויים של אנשים שנראים נחמד אך באמת הם רעים מאד וכמובן שזה גהנום לחיות עם כאלו אנשים. כרגע אנחנו צריכים שותף חדש, השאלה אם אפשר להכניס סעיף שיגן עלי מפני כאלו אנשים. בסעיף יהיה כתוב משהו כמו - כל שותף מחוייב בשמירה על הניקיון, על הסדר ועל שמירת השקט במרחב הציבורי. במידה ודרור שהוא נציג בעל הבית יחליט ששותף מסויים מפר את אחד מהדברים האלו או דבר אחר שמפריע לשאר השותפים, זו תהיה הפרה יסודית של החוזה והשותף יצטרך לעזוב תוך 30 יום או שצק הפקדון שלו על סך 10,000 שקל יופקד. לדרור יש שיקול דעת בלעדי בנוגע למה נחשב הפרה. החוזה הוא חוזה סטנדרטי של דירת שותפים כאשר השותפים מצד אחד ובעל הבית מצד שני. מבחינת בעל הבית אין לו שום בעיה שאעשה משהו כזה או משהו דומה. ואז אם יכנס שותף שלמפרע יתברר שהוא בעייתי, אז כמובן אחרי כמה הערות בעל פה ואם לא יהיה ברירה, פשוט יהיה לי את האפשרות החוזית להוציא אותו תוך 30 יום. ואם לא יסכים לצאת יופקד לו צק בטחון של 10,000 שקל שזה אמור להיות זרז מספיק חזק לכל אחד לצאת בלי לעשות בעיות. וב-30 יום האלו אני אמצא שותף אחר שיחליף אותו. תודה רבה ומקוה שהשאלה מובנית!!!

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אתה יכול להכניס סעיף שקובע כי הפרה מסויימת הינה הפרת ההסכם ולכן על המפר לצאת מהדירה. ניתן גם לרשום את נושא הפיצוי למרות שאינני יודע כיצד יתקבל הדבר בערכאות משפטיות ככל והדבר יגיע לשם.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזים