לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ת

האם כדאי שבא כוחי ובא כח התובע ימונו ככונסי נכסים או שעדיף שימונה מישהו אחר ככונס נכסים?

אני שותף במקרקעין. הוגשה תביעה לפירוק שיתוף. אני הנתבע. התובע מעוניין לקנות את החלק שלי. אני מסרב ומעוניין שכל המקרקעין ימכרו במכירה פומבית. האם כדאי לי ששני באי כח הצדדים ימונו ככונסי נכסים, כלומר בא כוחי ובא כח התובע, או שעדיף שימונה מישהו אחר ככונס נכסים על מנת להקטין את הסיכוי שבא כח התובע ינסה להכשיל מכירות וקונים כי יש לו אינטרס שהתובע ירכוש את החלק שלי. הבנתי שברגע שבא כח התובע ממונה גם ככונס נכסים יש לו יותר אפשרות לדאוג לאינטרסים של התובע ולהציב מכשולים שונים ללא ידיעתי ולהפריע להשגת קונים, רווח מקסימלי וכו' כדי לגרום לכך שהתובע ירכוש את המקרקעין.

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום, פירוק שיתוף במקרקעין הינו תחום מעניין. הנה אתה שואל את השאלה הנצחית "מה כדאי לי?". אשיב לך, הטוב ביותר עבורך כי תסיים את העניין ללא סיוע בית המשפט. הרי אינך צריך, בפועל, את התערבות בית המשפט. השותף שלך במקרקעין מעוניין לרכוש את החצי השייך לך. אתה, מצדך, רוצה למקסם את הרווח שלך, ולכן מעוניין למכור את הקרקע לצד ג'. אלא, שהמכיר שצד ג' ירצה לשלם, יכול להתקבל, ללא הליך בבית משפט וללא הליך של כינוס. להליך הכינוס הוצאות ושכר טרחת כונס, אשר נקבע בסופו של דבר או בהסכמה עם הכונס ובמסגרת המו"מ למינויו, או בידי בית המשפט. אם יש רוכש פוטנציאלי, אפשר להביא את המחיר המוצע על ידו לידיעת השותף שלך וייתכן שיסכים למכירה או שירכוש את החלק שלך על פי אותו מפתח. בשים לב לאמור, אכן ידועים מכרים אשר בהם הליך של כינוס הביא מחירים טובים יותר, בשל הפרסום, בשל ההליך עצמו או מכל סיבה אחרת. אני מקווה שבתשובה זו תמצא התשובה גם לשאלתך הקודמת. אם לא אנא הרגש חופשי לפנות אלי טלפונית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים