לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דנה

דירה המוצעת למכירה ע"י כינוס נכסים בעקבות גירושין

שלום, אנו מתעניינים בדירה המוצעת למכירה על ידי כינוס נכסים בעקבות גירושין. המודעה התפרסמה ויש 2 עורכי דין המטפלים בזה ( אני מתארת לעצמי אחד מצד "הכלה" ואחד של "החתן"). שאלותיי: 1. כמה אנשים/הצעות מזמינים להתמחרות? כלומר, האם זה "בטוח" להציע מחיר נמוך יחסית (אך סביר בהחלט) על מנת להקרא להתמחרות. 2. הבנתי שלאו דווקא ההצעה הגבוהה היא הזוכה ולשלבעלים יש זכות ראשונים ברכישת הדירה. מי הקובע מי הזוכה? העוד שלו/שלה? ביחד? ןאם אין הסכמה בינהם? מה הקרטריונים יכולים להיות (פרט למחיר?). 3. הבנתי שלאחר הזכיה יש צורך באישור בית משפט. כמה זמן התהליך לוקח (בדר"כ), ומה יכול לעכב/למנוע את ההסכמה? 4. האם לאחר אישור בית המשפט, יכולים לחייב אותי לחתום על חוזה עם תנאים הבעיתיים לי (לדוג' תנאי תשלום) ואם לא אחתום אפסיד את הסכום שניתן בערבות בנקאית? 5. האם ניתן בהגשת ההצעה להתנות את הזכיה בזמן (עד לקבלת אישור בית המשפט, על מנת שזה לא יתארך מאוד או בזמן עד הכניסה לדירה) והאם זה יקטין את הסיכוי לזכות? תודה רבה מראש על העזרה.

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום, כתבנו על כך בעבר במספר הזדמנויות. חשוב להבין כי כינוס במסגרת הליך גירושין שונה במהותו מכינוס הנעשה במסגרת הליך הוצאה לפועל. באופן כלל אומר שהליך שכזה כפוף לתנאים אשר נוצרו או בהסכמת בני הזוג או במסגרת החלטה של בית המשפט אשר מינה את הכונסים והורה על הכינוס. את רוב שאלותיך רצוי לברר ולבקש לגביהם תשובה בכתב מהכונסים עצמם. כך למשל, חוזה הרכישה, יש לדרוש מראש לפני הגשת ההצעה ולדעת כי הוא החוזה המחייב. גם עניין הגבלת הזמן בין בחירת הזוכה לאישור הזכיה, יכול להסגר אל מול הכונסים או בית המשפט. אכן ניתן להגביל הצעה בזמן, אך יש לציין זאת במפורש ויש לדרוש אישור מראש. אלא, שדבר שכזה יכול להוביל, במקרים מסוימים, גם לפסילת ההצעה. בברכה, גיא

דנה

היי עו"ד סגלוביץ: יצרתי קשר עם הכונס. שאלתי: האם יש חוזה רכישה והאם אוכל לעיין בו. נאמר לי ש: "חוזה המכר יערך מול ב"כ הזוכה בהתמחרות". האם זה מקובל? איך אוכל להגן על עצמי ולא לאבד את הערבות שנתתי במידה ולא אוכל לעמוד בתנאי החוזה (שלא אדע את פרטיו עד שאזכה).

גיא סגלוביץ'

שלום, בעניין זה אם תרצי תוכלי להתקשר למשרד, אין זה המקום לברר את הנושא, מאחר ומדובר במקרה פרטי ואנו מדברים על כינוס מסוים. בברכה, גיא

דנה

תודה

דנה

תודה רבה על התשובה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים