תוקף הצעה שהוגשה במקרה של עיכוב פינוי הנכס
שלום, אני עומדת לקראת הגשת הצעה לרכישת דירה מכונס, אשמח להבין יותר לעומק את נושא לוחות הזמנים. קראתי במאמר בנושא, שלכונס אין כלים וסמכות מכח החוק להתמודד עם מצבים שבהם הדייר מסרב להתפנות מהנכס. מה המשמעות של הדבר הזה? האם סביר לדרוש שבחוזה המכר תהיה איזשהי תקופת מקסימום לשלב הזה? האם סביר לדרוש שממועד מסוים לאחר אישור בית המשפט ישולם לזוכה שכ"ד? הכונס הסביר לי שפינוי הנכס הוא 4 חודשים מיום אישור בית המשפט. מה המשמעות של האמרה הזאת? האם יש אפשרות לדרוש ממנו לעמוד בזה? תודה
שלום, לכונס הנכסים כלים רבים העומדים לרשותו. אלו אינם עצמאיים ולמעשה מדובר בהפעלת סמכותו לפנות ולקבל צווים מהגוף השיפוטי אשר מינה אותו ובעבורו הכונס מבצע את הכינוס. למרות שמכירה מתוך כינוס "מוכתבת" מבחינות רבות מראש עדיין בהחלט יש מקום לתקשורת אל מול הכונס, לצורך הבנת המצב ובמקרים מסוימים גם לצורך הכנסת שינויים להסכם הרכישה. רובנו כבר יודעים, כי במקרה של רכישת מקרקעין שלא מכינוס, אנו מלווים בידי עו"ד. באופן מפתיע, ברכישה מכינוס, אשר הינה עסקה מורכבת וארוכה יותר באופיה, ישנם עדיין רבים אשר אינם מלווים בבעל מקצוע ומנסים לחסוך את עלויות עורך הדין. לטעמי גם ברכישה מכינוס אני ממליץ מאוד להתלוות בעו"ד המבין את הנושא.