מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי
אין תעודת לידה + שאלה בירוקרטית.
אבי עונה על כל הקרטריונים לאי איבוד אזרחות פולנית. נולד ב1929 בעיירה שהיא גם היום בפולין, הוא עלה עם ילדי טהרן ארצה, הצטרף לשירות מילואים רק ב75 ולפני לא שירת שירות סדיר, נפטר לפני 10 שנים. יש לי את כל האישורים על כך והוא גם נמצא ברשימת השמות המפורסמת של ילדי טהרן עם שמות אביו אימו ועיר המוצא. חסרים לי עוד שני פרטים: -תעודת הלידה: ניגשתי לשגרירות פולין וגם לבית הערייה בעיירה שבה הוא נולד, אין להם רישומים עליו.(הם נתנו לי בשני המקרים רשימה של כל האנשים עם שם המשפחה הזה שנולדו בין השנים 1925 עד 1934 והוא לא היה בה) האם יש דרך לאתר או להנפיק מחדש? שמו הפרטי אינו זהה לשם שבו הוא הוכר בפולין, לדעתי הוא בחר לקרוא לעצמו בשם העברי שלו כבר כשפגש את המדריכים הישראלים במסע העליה הארוך, כי הם מכירים אותו כבר בשמו העברי. ולכן נראה לי מרגע הרישום כעולה בארץ הוא נרשם בשמו העברי ששונה משמו הלועזי שנמצא לדוגמא ברשימת ילדי טהרן. האם יש דרך לקשר בין שתי הישויות?
שלום פולי, יש פה 2 בעיות האחת לא ניתן לשצזר תעודת לידה כאשר הספרים קיימים והאדם לא רשום. כשהאדם לא רשום זה או שלידתו נרשמה במקום אחר או שהוריו בחרו שלא לרשום את לידתו . הבעיה השניה היא הקשר בין הזהויות ,הקשר הזה יכול להתבצע רק באמצעות משרד הפנים בארץ ועד כמה שידוע לי הוא אמור להתבצע על בסיס תעודה לידה או דרכון שאיתו הגיע ארצה . מאחר ושניהם לא קיימים אזי אני סקפטית לגבי אפשרות לפתרון הבעיה בהעדר תיעוד אחר. בברכה דניאלה רגב
השם הקודם אינו מופיע בתמצית הרישום, האם יש טופס מיוחד שיש לבקש?
שאלות נפוצות:
רועי ל.
מאיה פ