לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הדר

סכסוך שכנים-פניה לגישור

שלום, אני גרה בבניין מסוג רביעיה בקומת הקרקע ומעליי גרה משפחה נוספת .בזמן שעברתי לגור פה כלל הדיירים(כולל אלו שמעליי) חתמו לי על אישור להרחבת הדירה בקומת הקרקע לרבות בניית פרגולה וזאת על חשבון החצר המשותפת, ומנגד גם אני חתמתי להם על הרחבת דירתם ואף על בניית קומה נוספת על הגג המשותף.בפועל אני קיבלתי היתר מהעירייה בדבר ההרחבה בחצר המשותפת.ואילו הם קיבלו רק היתר להרחבת הקומה הקיימת ללא תוספת בנייה על הגג. כעת אנו בעיצומו של סכסוך בדבר השימוש בגינה,הם רוצים להקים מחסן בחצר עליה אני אמורה לבנות(כאמור בהסכמתם) ,להקים מרפסת ברזל ללא היתר ולעקור עצי פרי המפריעים להם לפתע..אני רוצה להגיע להסכמה בצורה מסודרת ולהביא לשלום בית-לאן פונים? כיצד אוכל לגרום גם להם להסכים לגישור בטרם המצב יחמיר?

עו"ד נילי עטרי וקאר

הדר שלום רב, רצוי כמובן לפתור את הסכסוך באמצעות גישור ולהגיע להבנות בטרם המצב יתדרדר. עם זאת, הליך גישור הינו בהסכמה ומתוך רצון חופשי ולפיכך את יכולה לנסות לשכנעם בכל דרך שהיא (לדוגמא, באמצעות מכתב הזמנה להליך גישור) אולם, ללא הסכמתם לא יתקיים ההליך. בנוסף, במידה ויגיע הסכסוך לבית המשפט, תוכלי תמיד לבקש מבית המשפט שיפנה אתכם לגישור, גם לכך כמובן דרושה הסכמת הצד השני. בהצלחה! נילי עטרי וקאר, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים