לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נדיה

מעמד הבקשה ליישוב סכסוך

שלום, ביולי 2009 הגשתי בקשה ליישוב סכסוך שליד בית משפט לענייני משפחה על מנת לסיים את חיי הנישואים שלי בהליך של גישור. מאחר שהגישור נכשל, בינואר 2011 הגשתי תביעת גירושין, משמורת, רכוש ומזונות בבית משפט לענייני משפחה. לאחר מכן גם הגשתי תביעה לגט בבית הדין הרבני. מכיוון שבעלי לא מוכן להתגרש, העניין טרם הסתיים וההליכים בבית המשפט ובבית הדין עדיין בעיצומם. כאשר הגשתי בקשה להנחה במעונות תמ"ת ובקשה למענק לימודים בביטוח לאומי, כחד הורית בפועל (אני מתגוררת בנפרד מבעלי מזה 3 שנים), נאמר לי שלפי ההנחיות החדשות לא מספיק להתגורר בנפרד מעל פרק זמן מסוים ולהיות בהליכי גירושין כדי שאחשב פרודה וחד הורית, יש דרישה להיות במשך שנתיים לפחות בהליך גירושין בבית משפט. ב"ל ותמ"ת לא הסכימו להחשיב הגשת בקשה ליישוב סכסוך כתחילת הליך גירושין חוקי ולכן יצא שאיני זכאית לשום הנחה או מענק כחד הורית ופרודה. השאלה שלי היא מה המעמד החוקי של הגשת בקשה ליישוב סכסוך והאם ניתן לטעון מול רשויות המדינה שמדובר בפתיחת הליך גירושין לכל דבר? משום שכרגע נראה שמי שניסה לסיים את נישואים בגישור ותהליך נכשל מסיבה כזו או אחרת, בעצם ירה לעצמו ברגל... תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים