לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלירז

האם מגשר מטפל בבעיות בין שותפים בעסק?

שלום אני שותף בעסק שהקמתי לפני יותר מ-10 שנים. אני וחבר פתחנו ביחד את העסק ומאז שהוא התחתן התחילו הבעיות. הוא טוען שהוא מרגיש שאני לא ישר איתו ושאני מעלים כספים וזה ממש לא נכון. הוא לא חשד בי אף פעם ואני לא יודע אם אני רוצה להמשיך את השותפות ומצד שני העסק עובד כמו שצריך ויש רווחים יפים וחבל לי לוותר על זה במיוחד אחרי ההשקעה שלי כל השנים. הציעו לי שנלך למגשר. השאלה היא האם מגשר מטפל במצבים כאלה (או רק בגירושין) והאם אתה חושב שנוכל לפתור את הבעיות ככה?

חיים מן, עו"ד

אלירז שלום, הליך הגישור מתאים מאוד לסוג הבעיה שאתה מתאר, שכן, הליך הגישור יעיל במיוחד בטיפול ופתרון סכסוכים בין צדדים שמתקיימת ביניהם מערכת יחסים לאורך זמן. זה נכון לבני זוג שמתגרשים, זה נכון לשותפים עסקיים, ולבעל עסק ולקוח קבוע שלו אותו הוא מעוניין לשמר וכיוצא בזה. יתרונו הגדול של הליך הגישור הוא ביכולת של הצדדים לייצר את הפתרון הנכון להם - פתרון שיכול לכלול פתרונות יצירתיים אותם ביהמ"ש לא יכול לתת לצדדים, פתרונות שיקחו בחשבון גם את האפשרות שהעלית להמשך שותפות כזאת או אחרת ביניכם בעסק. אני משוכנע שעם רצון טוב ומגשר טוב תוכלו לפתור את המחלוקת הזאת בהליך של גישור. בהצלחה !!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים