לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אילנה

הפרת הסכם גישור ואי עמידה בהתחייבות

בתהליך גישור הוסכם שהנתבע יערוך תיקונים/תוספות לעבודה שביצע עבורי וזאת בתוך 10 ימים מיום הליך הגישור. עברו 10 ימים והנתבע לא עמד בהתחיבותו. מה עלי לעשות? תודה

חיים מן, עו"ד

אילנה שלום. בשאלתך לא ציינת אם הליך הגישור היה חלק מהליך משפטי ובהתאמה, אם ביל המשפט נתן תוקף של פסק דין להסכם. אם ההסכם קיבל תוקף של פסק דין, הוא אכיף כמו כל פסק דין אחר, וככל שצד לא קיים התחייבות שחוייב בה ניתן לכפות עליו לקיים אותה בלשכת ההוצאה לפועל. אם לא ניתן תוקף של פסק דין ניתן לפנות בתביעה לבית משפט שיחייב את הצד השני לקיים את ההתחייבויות שלו בהסכם. אז ניתן לאכוף את פסק הדין בהוצל"פ. ...לכל זה הייתי ממליץ להקדים פנייה לצד השני בטלפון או מכתב על מנת לזרז או להזכיר לו לקיים את התחייבויותיו.

אילנה

המון תודה על התשובה. פרטים נוספים: התביעה הוגשה בבית משפט לתביעות קטנות בתל-אביב. פנו אלי והציעו לי לבוא להליך גישור והסכמתי. ההסכם אכן קיבל תוקף של פסק דין. ההסכם כולל פיצוי כספי שהיה אמור להתקבל בדואר רשום בתוך 10 ימים מחתימת ההסכם. וכן על הנתבע היה להגיע בתוך 10 ימים, לביתי לשם ביצוע תיקונים ותוספות לסוככים (נושא התביעה). עברו מעל 10 ימים. אני לא מעוניינת ולא רוצה "לרדוף" אחרי הנתבע. האם אני חייבת? (במאמר מוסגר: הליך הגישור היה מאד לא הוגן והופעל עלי לחץ לסיים את "העניין". גם כשרציתי לפרוש מההליך, קמתי ואמרתי שאני הולכת, לחצו עלי להשאר ותוך לחץ נפשי ופסיכולוגי הסכמתי לחתום על ההסכם שבהחלט אינו לטובתי.)[ואני מנצלת מקום זה לשתף שלעו"ד שניהלה את ההליך לא היה בידיה כתב התביעה שלי בזמן ההליך, והתרשמתי שהיא בכלל לא בקיאה בכתב התביעה. הושפלתי, נעלבתי ויצאתי בהרגשה של חוסר צדק משווע}. שאלה נוספת: האם אני יכולה לפנות לבית המשפט ולבקש ביטול ההסכם/פסק הדין עקב אי עמידת הנתבע בהסכם עליו הוא חתום?

חיים מן, עו"ד ומגשר

אילנה שלום, אני מצטער לשמוע את תחושותייך בהליך הגישור בו השתתפת. ראי תשובתי לשואל הקודם בעניין זה. בתמצית - זה לחלוטין לא התחושה שאת צריכה להיות אתה. הפעלת לחץ ואישור חתימת צד שלא חותם על ההסכם מרצון חופשי ממשי מנוגדת לחלוטין לעקרונות הגישור הנכון. אשר לשליטה בפרטי כתב התביעה - הליך גישור בתחום המדובר לא מחייב בהכרח לימוד מקדים של הסכסוך על ידי המגשר, העניין נתון לשיקול דעת המגשר ובמקרים רבים ההסתמכות תהיה דווקא על סיפור הדברים כפי שהצדדים בוחרים להציג אותו בישיבת הגישור עצמה. לשאלתך האחרונה - שאלה זו מורכבת בתשובתה וכוללת כמה וכמה אספקטים משפטיים שלא ניתן לפרטם כאן. בעניין זה אני ממליץ שתקבלי ייעוץ משפטי מיוחד לכך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים