הליכה בתנאים לגישור
בעלי הגיש בקשה לגירושין אני מצידי ביקשתי שנלך לגישור והוא התנה את ההליכה לגישור רק אם אסכים שגובה המזונות יהיה המינימלי ביותר שאפשר יש לנו 3 ילדים בגילאים 10, 7 ו-5. חשבתי שבגישור הוא יבין שהוא לא מעניש אותי עם גובה המזונות הנמוך אלא פוגע בילדים אבל הוא רוצה לשלם כמה שפחות. מה אני יכולה לעשות כדי שסכום המזונות יהיה גבוה ממה שהוא רוצה לשלם למרות שהסכמתי בעבר?
סיגלית שלום, לכל אדם יש בסופו של דבר את הליך הגישור "שלו". כל אדם מתגרש רק... ממי שהיה הבעל/האשה שלו קודם לגירושיו. אני מקדים ואומר את זה – כי אין הליך גישור אחד, אין "גירושין" אחד בדיוק כפי שאין "נישואין" אחד. ברמה העקרונית - הליך הגישור הוא שהוא הליך ששני הצדדים משתתפים בו מרצונם החופשי ובהתאמה - תוצאת הליך הגישור - חייבת להיות תוצאה ששני הצדדים מסכימים לה מרצון חופשי גם כן. עיקרון נוסף בהליך הגישורי הוא שלא תופסים צד להליך במילה או משפט שאמר. צד רשאי לחזור בו מדברים שאמר במהלך הגישור, צד רשאי לחזור ולגלות שאמר או חשב שיכול להתחייב לדברים שלמעשה אינו יכול לעמוד בה או אינו רוצה. כל זה נכון עד שמגיעים לשלב החתימה על ההסכם הסופי – זה השלב שבו הדברים מתגבשים והופכים להיות פסק דין – זה גם השלב שבו הדברים מתקבעים והופכים להיות מחייבים לאורך זמן. ברמה המקומית יותר – יש שאלה שהיא תוצר של מערכת היחסים בינך לבין מי שהיה בעלך, באופן שבו מתנהל הליך הגישור ביניכם ועד כמה הוא יכול לשאת החלטה שלך שמשנה את ההתחייבות המקורית הזאת שבעלך דרש ממך. התשובה ליכולת שלכם באזור הזה נמצאת או שתתקיים בחלל הגישורי שתצרו בהליך הגישור. אני מאחל לך ומקווה שיעלה בידיכם להגיע להסכמות בעניין הזה. אני בהחלט מצטרף לעמדה שהצגת ולפיה יש להציב לנגד עיני שניכם את טובת הילדים – בכל הדיון כולו וגם בדיון על גובה המזונות שישולם לך על-ידי בעלך עבור הילדים. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה