חובתו של מגשר בהליך גישור
שלום רב, בתביעה אזרחית בעניין רפואי הוצע לי ע"י עו"ד גישור בעלות לא קטנה כעדיפות על בית משפט ונראה לי שזה היה בהמלצת הצד הנתבע. כתנאי הודעתי שאני רוצה שבתום הליך הגישור לקבל סיכום רשמי מהמגשר/ת המפרש את מלוא הליך הגישור שמסביר ומנמק את ההחלטה בכל עניין ועניין שבתביעה. מבקשת לדעת מה חובתו של מגשר/ת בהליך גישור
בעיקרון, הדרישות שהצבת אינן דרישות שהולמות הליך של גישור. הליך גישור מטבעו הוא הליך וולונטרי בו שני הצדדים מנסים, בעזרת המגשר, להגיע להסכמות ביניהם. בדרך כלל - חלק מההסכמות הן שלא מתנהל פרוטוקול להליך, המגשר לא קונה לעצמו זכות הכרעה באיזה מהמחלוקות שמתקיימות בין הצדדים, והעשייה של המגשר היא סיוע לצדדים להגיע להסכמות ביניהם, ניסוח ההסכמות בהסכם והגשתו לבית המשפט על מנת שיאשר את ההסכם ויתן לו תוקף של פסק דין. עד כאן המקובל. מכאן ואילך, יתרונו הגדול של הליך הגישור הוא ש... הוא כפוף להסכמת הצדדים. משמעות הדברים היא ש... ככל שתשכילו ותצליחו להגיע להסכמה עם הצד השני על העניינים המבוקשים על ידכם, וככל שהדברים יהיו מקובלים על המגשר - השמים הם הגבול להסכמות האפשריות ביניכם. במידה ודרושה לך הבהרה נוספת בעניין - את יכולה ליצור אתי קשר טלפוני בטלפון 0522677331 בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר.