לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דינה

ריב עם אחי אחרי שלא הושארה לו ירושה

ביני לבין אחי יש סכסוך בגלל ירושה. היתה צוואה ובצוואה לא הושארה לו ירושה. הוא לא היה בקשר עם ההורים וההורים נישלו אותו מהצוואה. הירושה הועברה אליי. אני והוא היינו בקשר ואחרי שהוא גילה שאין לו ירושה טען שמגיע לו חצי למרות מה שכתוב בצוואה. היום אנחנו בריב קשה והוא מאיים שייקח אותי לבית משפט. למרות שאני יודעת שאין לו סיכוי לזכות בחצי מהירושה. אני רוצה קשר איתו אבל לא אם זה בתנאי שיקבל את החלק שהוא חושב שמגיע לו. חשוב לציין שלא מדובר בירושה גדולה וללכת לבית משפט יגמור את מה שהורישו לי. האם יש דרך לחסוך את ההליכה לבית משפט? כלכלית אני זקוקה לכל שקל ומה שהוריי הורישו לי עוזר לי אבל לא מציל אותי כלכלית.

חיים מן, עו"ד ומגשר

דינה שלום, את מתארת סיטואציה לא פשוטה של אח שנפגע קשות מהוצאתו מהירושה של הוריכם. את מצדך מעוניינת לקיים את הקשר עם אחיך אבל לא במחיר של תשלום חלק מהירושה אליו. את גם מעוניינת להימנע מניהול הליכים בבימ"ש שיכלו את כספי הירושה כולם. נדמה, שמסלול הגישור (במידה וככל שאחיך יסכים להצטרף אליו) יכול להתאים לכם ולנסות לייצר ביניכם פתרון כלשהו שיהיה להנחת דעתכם בעניין. היתרון של הליך הגישור - שהוא הליך שמתאים ביותר לצדדים שמערכת היחסים ביניהם היא מערכת יחסים נמשכת, דהיינו, שהם צריכים או רוצים להמשיך ולהיות בקשר גם אחרי ניהול הסכסוך הזה. במקרה שלכם בוודאי שזה מומלץ ונכון - תבואו להליך הזה בראש ובלב פתוח עם מוכנות ליצירתיות בניהול הפתרונות שלכם. אני מאחל לכם הצלחה. אשמח לסייע במידה ותידרשו לכך. בברכה חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה 02-6246777 052-2-677331

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים