לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סער

גישור כעזרה לגבר בבקשת משמורת

אני ובת זוגי בתהליך פרידה אחרי 19 שנה של נישואין ויש לנו 3 ילדים בני 5,9,15 אני רוצה משמורת משותפת ומאוד מתנגדת. אני יודע שבתי המשפט מאוד בצד של האישה במעמד הגירושין. האם גישור יוכל לעזור לנו להגיע להסכמה על המשמורת או שמראש אין טעם ללכת לגישור אלא רק לבית משפט ולנסות לשכנע את בית המשפט?

חיים מן, עו"ד ומגשר

סער שלום, מקום שיש לבני הזוג המתגרשים ילדים משותפים - התשובה החד-משמעית שלי היא שחובתם לנסות ולפתור את המחלוקות והסכסוכים ביניכם בדרך של גישור, של מו"מ, של הגעה להסכמות מדעת ומרצון, הסכמות שמיטיבות ככל הניתן עם שניכם ועם ילדיכם המשותפים. כמי שהולכים להמשיך ולהיות ההורים של הילדים המשותפים לכל יתרת החיים שלכם - עליכם להבין באופן העמוק ביותר שהגירושין שתתגרשו בהם יהיו כאלה בהם תתגרשו אך ורק מהמערכת הזוגית שנהגה ביניכם. השותפות האמיתית שלכם - בילדיכם המשותפים נשארת כשהיתה... עם עוד קצת אתגרים. המשפחה שהיא אתם והילדים שלכם - ממשיכה להיות ולהתקיים כמשפחה - בהרכב שונה בו אבא ואמא לא ממשיכים את חייהם ביחד... זה הרבה... אבל זה הכל. ולכן - המלצתי החמה היא שתעשו את הפרידה במקום הזוגי ביניכם בדרך שכזו שתוכל להותיר אתכם שותפים טובים ויעילים בהמשך גידול הילדים המשותפים שלכם - דרך שהמקום המיטבי המוכר לי להשיגה הוא בהליך טוב ומקצועי של גישור. על מנת שהתהליך יהיה נכון וישיג את המטרות שהצבתי לו (ולא רק את ה"סגירה" של המחלוקות הכספיות, חלוקת הרכוש וכו'), אני ממליץ לחפש מגשר מקצועי, מוסמך שמתמחה ומנוסה בגישור בתחום המשפחה. מגשר ששותף למטרה שהצבתי - מטרה שתאפשר לכם לעבור תהליך של פרידה בו אתם מוכשרים בנוסף - להפוך להיות שותפים יעילים וטובים לילדים שלכם. זו לא דרך קלה - האתגר כאן לא פשוט - אבל הוא לחלוטין בר השגה. מניסיון. בהצלחה. חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה 02-6246777

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים