כבעל נסיון בגישור אולי תייעץ לי
אין זו שאלה לגבי גישור אבל כבעל נסיון בנושא ודאי פגשת הרבה צער מחסרון צוואה כוללת וברורה שחסרון זה מוביל לסיכסוכים משפחתיים וכו' איך להציג זאת בפני סבי שמתמהמה בעריכת צוואתו ואני מתכוון לנקודה או מקרה סיפור פיקנטיים שיקלו לגלוש לשיחה בנושא עמו תודה
יוסף שלום, אקדים ואומר שלא תמיד היעדר צוואה מוביל לצער שציינת - שכן, בהיעדר צוואה מחלקים את נכסי העיזבון בהתאם להוראות חוק הירושה. לעתים הוראות החוק מתאימות גם ככה לרצון הצדדים והיורשים ואם העיזבון אינו מורכב - אפשר שפתרון זה יהיה מניח את הדעת ולא יגרום צער לנותרים. במקרים אחרים בהם נכסי העיזבון מורכבים (חברות, מניות, התחייבויות עתידיות, נכסים שונים שדורשים ניהול וכיוצא בזה) בהחלט עדיף שהמוריש יסדיר את העניינים הדורשים הסדרה בין יורשיו עוד בחייו ולא יותיר ליורשים את המצב באופן גולמי כל כך. אשר לדוגמאות - אני משוכנע שעיון קצר שלך באינטרנט בחיפוש אחר פסקי דין בנושאי צוואות וירושות יגלה לך די והותר מקרים לא נעימים, ולעתים מכאיבים של סכסוכים משפחתיים סביב עזבונות שלא הוסדרו באופן טוב. קח בחשבון הדברים - שלעתים האדם שצריך להכין את הצוואה, נתקל בקושי נפשי גדול לשבת ולהכין את הצוואה המבוקשת על ידך - שכן, הכנת צוואה כשלעצמה, בוודאי אם מעוניינים לערוך צוואה שאכן נותנת פתרון לסכסוכים עתידיים - היא פעולה נפשית קשה שמחייבת התמודדות ישירה עם עובדת פטירתו של אותו מוריש, עם הסכסוכים שעשויים להתעורר אחרי לכתו והדברים אינם פשוטים. במישור הזה שווה אולי כן לערב גורם שלישי שיכול להיות מהתחום הטיפולי או מתחום הגישור. בהצלחה. חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה 02-6246777