לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דודו

סכסוך כספי בין דייר לבעל דירה - דחוף מאוד !!!

שלום, התגוררתי בנכס במשך שלוש שנים ושילמתי לבעל הדירה את כל הכסף עבור השכירות והחשבונות השוטפים. ביקשתי מבעל הדירה לסיים את החוזה חודשיים לפני הזמן והבאתי לו דיירים חלופיים. בעל הדירה סירב לתת לי את הצ'קים שהיו אצלו כערבון והוא רצה לפדות אותם עקב סיום חוזה לפני הזמן (למרות שבחוזה היה סעיף שמתיר זאת ) הוא הסכים לתת לי את הצ'קים רק לאחר שנתתי לו צ'קים חלופיים על סכום נמוך יותר ( 1600 ש"ח במקום 6600 ש"ח). אני מסרתי לו צ'קים על סכום 1600 ש"ח רק בגלל האיומים שלו לפדות את הצקים שהיו אצלו כערבון. אחד הצקים חזר לו ( עקב זאת שלא היה לי כסף בחשבון ) והוא מבקש ממני לפדות אותו האם יש לי מוצא אחר ? הוא מאיים עליי שהוא ייפנה לחברות נקיון צ'קים !!!! מה עליי לעשות ?

חיים מן, עו"ד ומגשר

דודו שלום, על מנת להשיב לך תשובה מוסמכת - צריך לראות את הסכם השכירות שלכם, את המהלכים שהביאו להכנסת הדייר החלופי ומסמכים שנחתמו על ידך, ככל שנחתמו בעת שהחלפת את השיקים. בנוסף - צריך לראות באיזה אופן נרשם השיק שנתת לו (למוטב בלבד ? קרוס ?) בעיקרון - אם באמת על פי החוזה אתה לא צריך לשלם לו כלום - כדאי שבראש ובראשונה תשלח מכתב בדואר רשום שמתאר את השתלשלות הדברים ואת דרישתך שלא ימסור את השיק לגורם שלישי כלשהו. ביניכם - אתה יכול להציע לו לנסות ולברר את העניין ביניכם בפני גורם שלישי מוסכם כלשהו (מגשר או בורר - לשיקולכם) או לפנות לבימ"ש בבקשה שיצהיר שקיימת את כל חיוביך על פי הסכם השכירות - או להמתין לפנייתו הוא לבית המשפט - ואם יעשה כן - אז לשטוח בפני ביהמ"ש את סיפורך. אני מציע שעל כל פנים תהיה מלווה בייעוץ משפטי לצידך - כי מדובר בהליכים שדורשים היכרות עם הפרוצדורה ועם הפסיקה הרלבנטית. יש כמובן בעיה מבחינה זו מאחר שהסכום הנדון קטן מאוד. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים