לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרון

גישור אחרי טיפול אצל מטפלת זוגית

אני ובעלי הלכנו למטפלת זוגית היינו אצלה 5 מפגשים ב יחד ואני הייתי אצלה 3 מפגשים לבד. בכל השיחות איתה היא "עודדה" אותי לוותר ולעגל פינות ולשכוח מכל מיני דברים קריטיים מבחינתי. איתו היו לה פחות מפגשים בגלל שהוא לא יכל להגיע בגלל חוסר זמן. בסופו של דבר הטיפול לא עזר והשאיר אותי מתוסכלת. האם גישור אצל מגשר יהיה על אותו עיקרון? האם אני צפויה שוב לקבל הוראות לוותר ולשכוח מדברים שבעלי עשה ואמר ושאי אפשר לשכוח?

חיים מן, עו"ד ומגשר

שרון שלום, האם את צפויה לעבור בגישור חוויה דומה לחוויה הלא-טובה שעברת בטיפול הזוגי? התשובה היא כמובן לא !! גישור אינו הליך טיפולי לבני הזוג וזה גם אזור שמגשר מקצועי צריך לדעת שלא להיכנס אליו. הליך הגישור הוא הליך שנועד לאפשר לך לנהל מו"מ יעיל ויוצר תוצאה עם בעלך - בהנחה שבני זוג שגמרו בדעתם להתגרש - לא נמצאים בשלב בו התקשורת ביניהם יעילה. בנוסף - מערכת היחסים כולה וכל דיון שנוגע בנכסים היקרים לכם מכל (ילדים, בית, רכוש, עסקים וכיוצא בזה) נושא על גבו במקרים רבים גם משקל גדול של רגשות שמועמסים עליו - וגם שם, מגשר משפחה מקצועי ידע לסייע לכם לנקות את העניינים המפריעים ולהותיר את הדיון המיטבי שאתם יכולים לקיים ביניכם, דיון, שעניינו להעביר את מערכת היחסים ביניכם ממערכת יחסים זוגית למערכת יחסים של שותפים יעילים וטובים ככל הניתן בשותפות הנמשכת ביניכם בגידול הילדים המשותפים (במידה וככל שיש ילדים משותפים) דיון שעניינו לאפשר לכם לרכוש כלים של דיבור וניהול מו"מ יעיל ביניכם גם כשמערכת היחסים ביניכם אינה בהגדרה הזוגית בה הייתם עד היום. דיון שעניינו העברת המסגרת המשפחתית שלכם (שוב, בהנחה שיש לכם ילדים משותפים) מהמסגרת המשפחתית בה הייתם למסגרת משפחתית חדשה שתתנהל ותתקיים באופן שונה בו אבא ואמא לא מתגוררים במשותף באותו הבית, אפשר שלכל אחד מהם יהיה בן/בת זוג חדש וכיוצא בזה. אני ממליץ לכם למצות באופן מלא את ההליך הטיפולי ככל שהוא עדיין אפשרי ביניכם. במידה וככל שאת מרגישה שהמטפל/ת אליהם פניתם לא טובים לך - זה ממש סיבה טובה להחליף מטפל עד שתרגישי ממש ממש נכון וטוב אתו. ההזדמנות לתקן נתונה לכם עכשיו והופכת להיות קשה יותר אחר כך. אם כלו כל הקצים והחלטתם להתגרש - הליך הגישור הוא במובהק ההליך המועדף והנכון לניהול הפרידה הזאת וההגעה להסדרים המיטביים עבור שניכם בביצועה. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה 02-6246777

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים