לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נדב

מאבק על זכויות האב במשמורת על ילדים

אשתי רוצה משמורת מלאה על הילדים ואני רוצה משמורת עליהם. איך אני מגיע איתה לעמק השווה בלי להגיע לבית משפט? מה הזכויות שלי כאבא והאם יש טעם להילחם על המשמורת או שבית המשפט יהיה לטובתה במילא?

חיים מן, עו"ד ומגשר

נדב שלום, שאלת המשמורת על הילדים היא שאלה שעומדת בדרך כלל בבסיס ההסכמות בין מתגרשים עם ילדים. להכרעה בשאלה הזאת תהיה משמעות רבה על כל המשך החיים שלך, של אשתך ושל ילדיך. אני הייתי מציע לנסח את הדברים אחרת ולומר - מתוך מטרה ברורה שלי ושל אשתי, להפוך להיות שותפים יעילים ומאוד מאוד טובים לילדינו המשותפים, בעת שאנחנו עומדים בפני פירוק הקשר הזוגי בינינו - מהי הדרך הטובה ביותר להגיע להסכמות בינינו בשאלת החזקה והמשמורת ? אחרי שהשאלה מנוסחת באופן הזה (והנכון בעיני) התשובה כבר די מתבקשת - עליכם לפנות במשותף ובאחריות הדדית לטובת הילדים המשותפים שלכם - להליך של גישור בפני מגשר משפחה מקצועי - שידע לסייע לכם לנווט את המהלך הזה של המו"מ ביניכם עד שתגיעו ביניכם להסכמה - שתבטא לא רק את הרצונות והמאוויים של כל אחד מכם - אלא מהו הפתרון הטוב והמיטיב ביותר עבור ילדיכם (וזה יכול להיות פתרון דינמי שישתנה בהתאם לגילאים השונים, התקופות ושלבי החיים שלהם. ביהמ"ש לא צריך להיראות בפניך כמקום אבוד ברצון שלך לקבל זמן גדול יותר עם הילדים - אבל הוא בהחלט צריך להיראות לך כמקום הטוב פחות להגיע לפתרון הזה. ממליץ בחום וסבור שזו אף חובתכם כהורים לילדים - לשבת במשותף ולנהל מו"מ ביניכם עד הסכמה. מאחר שהסיכוי שהדבר יעלה בידיכם לבד הוא כנראה נמוך - ההמלצה החד-משמעית היא לעבור את המהלך הזה בהליך של גישור בפני מגשר מוסמך שהוסמך להיות גם מגשר משפחה ושהוא בעל ניסיון בתחום. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה 02-6246777

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים