שינוי בהסכם גישור לאחר שנחתם - האם חוקי?
הוסכם בגישור שאתפשר על סכום מסויים. קיבלתי לחתימה מהנתבעת (על ידי חברת הביטוח שלה) הסכם עם פסקה מסוימת שהיתה אחת מהתנאים שלי. חתמתי ושלחתי. לאחר מספר ימים, קיבלתי הסכם חדש שבו שונתה אותה פסקה, בלי לידע אותי, מבלי לשאול אותי אם אני מסכימה. האם זה חוקי? אמנם חתמתי ושלחתי - כי כל מה שרציתי זה לגמור את העניין הזה (הגישור השאיר אותי תשושה נפשית כי עמדתי תחת לחצים מצד הנתבעת ומצב המגשרים). בהסכם חתום שאני אמורה לקבל שיק לתאריך 1.3.14. עד היום 9.3.14 - לא קיבלתי את השיק. האם זה נחשב הפרת הסכם? מה עושים במקרה כזה? המון תודה על התשובה.
אילנה שלום, אני מצטער לשמוע על תחושותייך בהליך הגישור והמצב הרגשי שבו היית עובר לחתימתך על ההסכם. הסכם גישור צריך להיחתם ממקום פנימי אחר לחלוטין - מקום של בחירה חופשית ומלאה. לגוף הדברים, הערכתי היא שהצד השני ששלח לך הסכם נוסף (ומתוקן מבחינתו) לחתימה - לא רואה בחתימתך על ההסכם הראשון כהסכם שהתגבש ביניכם. במקום הזה עומדות בפנייך שתי אפשרויות. האחת - לפנות למגשר ולבקש לקיים ישיבה נוספת על מנת ליישר את הפינות וההדורים. השניה - לפנות לבימ"ש ולבקש שיקבע שההסכם הראשון שנשלח אלייך תקף ומחייב, (בהנחה שהוא מבטא את ההסכמות שאת מעוניינת בהם) דרך זו - אף שמשפטית היא תקפה - סותרת לחלוטין את מהות הליך הגישור ואני לחלוטין לא ממליץ ללכת בה ! (גם מסיבה פרקטית לחלוטין שזה פתיחה של הליך משפטי לכל דבר ועניין על כל המשתמע מכך) אני מקווה שאצל המגשר - עם ההבנות שלך שההגעה שלך להסכם פשרה צריכה להיעשות ממקום של בחירה ורצון בתוצאה המתקבלת - תוכלי לסיים את ההליך הזה בתחושה טובה הרבה יותר ובהרגשה שקיבלת את המיטב עבורך בנסיבות העניין. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר