איום על תביעה בבית משפט על שיפוץ
לפני 7 שנים שיפצנו את הבנין עשינו טיח --ושפריץ בקירות החיצונים - גגות החלפת יריעות חדשות - חדר כניסה חשמל מדרגות סיוד ותיבות דואר. כל בעל דירה שילם 11.500 ₪. לי לא החליפו את היריעות בגג מיכוון שבצד של השכן שלי הגג היה בסדר שם לא היה דודים ואצלי יש 3 דודים של השכנים. כל כמה חודשים איזה דוד נוזל ונכנס לי גשם לדירה ביקשתי יפה שיחליפו לי את היריעות מיכוון שהן ספוגות מרטיבטת ולא עוצרות את הגשם מלחדור לדירה גם האוטם של עזרה ובצרון אמר להם זה לא עזר . ראיתי שלא הם אמרו לי שהגג בסדר ואני משקרת מיכון שאני רוצה טובות והנאה לנצל שעושים שיפוץ. שכן אחד אמר לי שתפסקי לשקר נעשה לך את הגג הייתי בשוק ולא עניתי לו. הוא נכנס לדירה שלי וראה שכל הטיח במטבח במרפסת של המטבח נפלו לא התבייש לומר לי זאת עוד שכן ותיק שהייתי ביחסים טובים איתו כל השנים . אמר לי שאני משקרת . שנתיים הבטיח לי שיעסו לי את הגג-. לקראת הסוף הקופה היתה אצלו - לשכן הזה יש 8 דירות בבנין. אחד הצינורות של הביוב באחת מהדירות שלו נסדק ונזל מים השכנים אמרו שזה לא שייך לבנין אלא לאחת הדירות הפרטיות שלו . הוא התעקש לקח את ה3000 ₪ שהיו בקופה לתקן את הגג שלי ותקן את הנזק שלו ולא רצה לתת את ה-300 ₪ בנוסף הוא לא גר שם יש לו 2 דירות חניות נעליים בקומת קרקע. אני כאשה ערירית לא יכולתי לטבוע אותו למשפט. ואף אחד לא רצה לטבוע אותו. החלטתי לעשות לבד את הגג . מיכוון שנכנס גשם והנזקים גדולים מאוד. אחרי 7 שנים הם החליטו שהשיפוץ שעשו עזרה ובצרון לא הצליח היום הם עושים שוב את הגגות של השכנים וגם את שלי .הביוב וגם חשמל במדרגות רוצים שאני אשלם 2200 ₪. עכשיו הוא מינה בעלת דירה שתהייה ועד אני והוא לא מדברים קשה לי לסלוח לא . אמרתי לה שאני לא חושבת שאני צריכה לשלם את הגג מגיע שיעשו לי את הגג מיכון שבפעם קודמת לא עשו לי אני עשיתי + השיפוץ בדירה עם כל הנזקים שנגרמו לי. היא אומרת לי אם לא תשלמי אני אטבע אותך למשפט. הוצאתי 3000 ₪ לאוטם + שיפוץ הדירה אחרי כל הנזקים -5200 ש"ח . ושוב הדודים נזלו ונכנס גשם לדירה עכשיו אני אמורה שוב לשפץ את הדירה מהנזקים שנגרמו 2100 ש"ח . מה אני צריכה לעשות האם אני צריכה לשם שוב 2200 ₪ שילמתי לפני 7 שנים ולא רצו לעשות לי נעשתי חולה . אני פנסיונרית עררית שלא עובדת מוגבלת הקצבה שלי היא 2700 ש"ח. היא רוצה שנשלם בשני תשלומים של 1100 ₪ ועוד תשלום של 1100 ₪ מאיפה אני אשלם . שיקזזו לי מההוצאות שהוצאתי. מה אתה אומר? בתודה מראש. תאריך: 18.05.2014. בבקשה תאמר לי מה לעשות ? אני אשה שלא אוהבת בעיות.
צביה שלום, סיפרת בפירוט את קורותייך בבית המשותף. מאחר שמדובר במערכת יחסים נמשכת, בשכנים שתמשיכי לפגוש ולראות גם אחרי פתרון הסכסוך הזה - הייתי מציע לך לפנות לוועד הבית ולהציע להם לפנות במשותף למגשר שיסייע לכם למצוא פתרון של הסכמה לסכסוך ביניכם. פתרון של גישור (להבדיל מבית משפט) הוא הפתרון הטוב ביותר לצדדים מסוכסכים שנמצאים במערכת יחסים נמשכת. גישור הוא הפתרון המיטבי לכך בגלל שהפתרון המתקבל הוא כזה שהצדדים יצרו עבור עצמם והגיעו אליו בהסכמה ללא כפייה כלשהו. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר