גישור אצל מגשרת שהוא לא איש מקצוע
התחלתי גישור עם בת משפחה שאמורה לגשר על סכסוך ביני לבין אחי בשלב הזה כל אחד מהצדדים נותן למגשרת מסמכים ופרטים שהיא צריכה היא לא עוסקת בתחום הגישור היא לא איש מקצוע בתחום ואני מניח שהיא בדקה מה צריך לעשות אבל רציתי לדעת מה קורה אחרי שאני מגיש לה את המסמכים שיש לי מהעו"ד שלי שמראים את הצד שלי ואחי מראה לה את המסמכים והנתונים מעו"ד שלו ומה אז קורה? איך מתקדמים משם?
ראה תגובתי במה שנרשם כ"פנייה" כאן למעלה. בהצלחה חיים מן, עו"ד
נתן שלום, אפתח בכך שאני מברך אתכם על בחירתכם לפתור את הסכסוך בינך לבין אחיך בהליך של גישור - דהיינו, בדרך של מו"מ וחיפוש משותף של פתרון מתאים ונכון לשניכם. איני יודע לומר לך מה קורה הלאה כשהגישור מנוהל על ידי אחותך שאינה מגשרת מקצועית ושאין לה את הכלים המקצועיים שרוכש מגשר שהוכשר לצורך הזה ממש. אני יכול להגיד לך בראשי פרקים - שההליך של הגישור הוא למעשה הליך של ניהול מו"מ. תפקיד המגשר לנסות ולסייע לצדדים ללכת בדרך הזאת של ניהול המו"מ. זה יכול לבוא לידי ביטוי בדיברור של כל צד כלפי חברו (במקרים רבים יש קושי בתקשורת הבסיסית בין צדדים בקונפליקט). זה ממשיך בניסיון (שיכול להיעשות גם בפגישות נפרדות) להבין טוב יותר את סולם האינטרסים שחשובים לכל אחד מהצדדים בסכסוך (להבדיל מ"עמדות" שהם נוקטים באותו מקום). בדרך כלל - הבנה טובה של האינטרסים של הצדדים יכולה להיות הבסיס לסלילה של דרך משותפת בה יינתן מקסימום ביטוי לאינטרסים של הצדדים בבחינת פתרון שהוא win win לשני הצדדים. היכולת להבחין בין "עמדה" ל"אינטרס" היא חלק מהיכולת המקצועית של מגשר טוב. היכולת לדרג באופן נכון לצדדים את האינטרסים של כל אחד מהם - ומציאת הפתרון שנותן מענה מיטבי לאינטרסים האמיתיים והחשובים של הצדדים - זו יכול מקצועית נוספת שיש לצפות ממגשר מקצועי. אני מקווה בכל לבי שלאחותך יש את הכלים, השכל הישר ובטוח שמספיק אהבה לשניכם - על מנת לסייע לכם בהצלחה להגיע לפתרון. אני ממליץ שבמידה וחס-וחלילה לא יעלה בידיכם להגיע להסכמה בהליך הזה - לא תרימו ידיים ותנסו לפתור אותו בהליך גישור נוסף בפני מגשר מקצועי. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777
בשל תקלה כלשהי נרשמה תגובתי כהודעה נפרדת... זוהי תגובתי לפנייתך נתן. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר