האם יש טעם להמשיך גישור?
אני והאקסית שלי היינו בהליך גישור ממושך (כעשרים פגישות) ובסופו הגענו להסכם ואנו מתנהלים לפיו - בכל הנוגע לילדים - אני מקבל אותם לפי ימי המשמורת שנקבעו ומעביר את המזונות מדי חודש. ההסכם נחתם אך אשתי היססה להעביר אותו לבית משפט ואחרי שנה שלחה לי מייל שמבחינתה הנושאים הכספיים לא מקובלים (חלוקת מכירת הבית) ומאז לא עשינו כלום, אני מבין שמשפטית ההסכם לא תופס. עברו שנתיים. דיברתי איתה והיא רוצה שנפגש ללא המגשר - דבר שאני חושש ממנו כי היא מניפולטיבית. האם יש משמעות לפגישה כזו? האם אני יכול "להדפק" כתוצאה מזה שהיא תקליט אותי? האם, לפי נסיונך, יש טעם לנסות ולהמשיך בהליך עם טיפוס כמוה? יש לציין שהיא אמא טובה ואנחנו בתקשורת מלאה לגבי הילדים.
דיוויד שלום, אחת העובדות החשובות להבין באופן העמוק ביותר היא שבשותפות הזאת שלך ושל אשתך בעבר בהורות שלכם על הילדים - השותפות הזאת היא חתונה קתולית. בשותפות ההורית שלכם אין פרידה, אין גירושין ואין הפסקה. היא יכולה להתנהל ולהיות שותפות טובה ויעילה. היא יכולה גם להתגלות כשותפות לא טובה ולא יעילה (ואת המחיר העיקרי לחוסר היעילות הזאת ישלמו הילדים ובדרך כלל, בתשלום משמעותי, כואב ורציני). לכן, התשובה החד-משמעית שלי לכל שאלה של זוג בקונפליקט - שיש להם ילדים משותפים - עליכם לפתור את כל המחלוקות והסכסוכים ביניכם בהליך גישורי - דהיינו, בדרך של מו"מ והגעה להסכמות שמקובלות על שניכם. לשאלתך - אם להיפגש לבד ללא מגשר - כאן הייתי סומך על תחושות הבטן שלך שחוששות מפגישה שכזאת. הייתי ממליץ בחום שתנסה לשכנע את זוגתך לנהל את הפגישה הזאת במקום המוגן יותר של החלל הגישורי - מקום בו המגשר יכול לגשר בין העמדות שלכם, בדיבור ביניכם, לאפשר לך לשמוע את דבריה באופן שהוא אפשרי לך ולאפשר לה כנ"ל בכיוון ההפוך. הסכם ביניכם מקבל תוקף בדרך של אישורו בבית המשפט לענייני משפחה - ואני ממליץ לכם בחום לפנות למגשר מוסמך על מנת להשלים את המהלך בו התחלתם ולהגיע להסכמות בכל העניינים שנותרו פתוחים ביניכם. בכל מהלך הגישור - כל צד יכול לחזור בו מהסכמות שניתנו על ידו או מאמירות שנאמרו על ידו. הדברים מתקבעים והופכים להיות סופיים כשמגיעים להסכם סופי, חותמים עליו ומביאים אותו לאישור בית המשפט. במידה ותדברו לבדכם - אפשר שכללי הגישור לא יחולו עליכם (סודיות ההליך, איסור להשתמש בדברים שנאמרו על ידכם במהלך ההליך וכיוצא בזה) וגם מהסיבה הזאת אני מוסיף וממליץ שתנהלו את סיום פתרון המחלוקות ביניכם בפני מגשר מוסמך ומנוסה בתחום. בהצלחה חיים מן, עו"ד מגשר 02-6246777