לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גלית

הצעה ללכת לגישור לפני בקשת גירושין

שלום בעלי הודיע לי שהוא רוצה להתגרש והאמת היא שאני הרגשתי את זה מגיע אמרו לי שאם הוא יגיש ראשון בקשה לגירושין ברבנות אז החלוקת רכוש ומזונות יהיו לרעתי אם אני אציע שנלך לגישור והוא יסכים אז זה יציל את המצב שלי?

חיים מן

גלית שלום, את נוגעת במצב מאוד בעייתי שקיים כיום במדינת ישראל בתחום של בירור הנושאים הנדרשים במהלך גירושין, והיא כפל הסמכויות. כיום במדינת ישראל יש שני גופים משפטיים, בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני - שמוסמכים שניהם - לדון בתביעות גירושין וכל הנובע מכך (הליך הגירושין עצמו מסור לבית הדין הרבני בלבד, ואני מדבר כרגע על בית הדין הרבני בהתייחס לאוכלוסייה היהודית, הדבר נכון לגבי יתר בתי הדין הדתיים גם של דתות אחרות). ה"מרוץ" הזה בין שני הגופים האלה מוכרע בדרך הטיפשית ביותר שניתן להעלות על הדעת - בשאלה מי מהצדדים לתיק (הבעל או האשה) רץ ראשון להגיש תביעה באחד מאותם מוסדות. מי שעשה כן ראשון..."זכה". תוצאת המצב הרע הזה היא שיש עידוד גדול מאוד לצדדים לרוץ ולהגיש את תביעתם באותו גוף שבו הם סבורים שתינתן להם תוצאה טובה יותר לעניינם (והאמת היא שאין תשובה חד-משמעית למי "טוב" יותר להיות כאן או שם). כך או כך - המלצתי החמה לך ולבעלך דהיום - לדבר ביניכם באופן המיטבי שאפשרי ביניכם - ולהסכים שאת פירוק החבילה הזוגית הזו ביניכם, פירוק שבסופו תמשיכו להיות ולתפקד כמשפחה והורים (במידה ויש לכם ילדים) - רק במתכונת אחרת, את הפירוק הזה תעשו בדרך של הידברות ומשא-ומתן - בדרך של גישור. חשוב לדעת - שאין למגשר כוח כלשהו להבטיח למי מכם שבכל שלב במהלך הדרך מי מכם לא ירוץ ויגיש תביעה באחת מהערכאות הנ"ל - והדבר יתרחש רק אם שניכם תפעלו בהתאם למוסכם, זו למעשה יכולה ותהיה ההסכמה הראשונה שלכם בדרך החדשה של פירוק השותפות הזוגית שלכם והפיכתה לשותפות שאינה זוגית. מקום שיש ילדים בזוגיות - אני סבור שזו חובתכם כהורים לפרק את הקשר הזוגי ביניכם במו"מ ושיחה - ולהותיר את שניכם שותפים יעילים להמשך גידול הילדים על ידי שניכם במתכונת החדשה עליה תסכימו. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה 02-6246777

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים