לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליטל

תיקון מערכת יחסים עם גישור או טיפול משפחתי?

אני והגרוש שלי התגרשנו לפני 4 שנים ההליך של הגירושין היה מכוער מאוד סיוט בסופו של דבר למרות שבתחילת הדרך הייתה בינינו הסכמה והבנה אבל שקענו בכעס ומירמור אחד כלפי השנייה וזה גם יצא על הילדים לצערי. היום הקשר בינינו הוא כמובן רק בגלל הילדים כלומר המשמורת והעובדה שיש בינינו כזאת איבה שמשפיעה על הילדים וגורמת להם לפעמים לקחת צד וזה פוגע כל פעם באחד מאיתנו. אני רוצה לתקן את היחסים בגלל הילדים השאלה היא אם גישור זאת הדרך היעילה או שטיפול משפחתי יותר מתאים אצלנו?

חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה

ליטל שלום, את מתארת מציאות לא קלה של שותפות הורית שניזוקה בתהליך גירושין מכוער ומסוייט. שותפות הורית לא טובה שכזאת, בדיוק כפי שציינת, פוגעת בנשואי השותפות - בילדים. בפני זוגות מתגרשים שהביאו ילדים משותפים לעולם, אין דרך להתגרש מהשותפות ההורית שלהם, אין דרך גם לפרק את השותפות הזאת, הדרך היחידה שעומדת בפניהם היא להמשיך ולהיות שותפים במקום הזה - האם לעולם תהיה אמם היחידה והבלעדית של הילדים שלה, האב גם כן יהיה לעולם וועד אביהם היחידי בעולם הזה (כל אחד עם יתרונותיו וחסרונותיו). הברירה היחידה שעומדת בפני זוג שותפים שכזה - היא להיות שותפים טובים ויעילים או להיות שותפים לא טובים ולא יעילים. בהתאמה גם תהיינה התוצאות והמשמעויות לילדים. התשובה לשאלתך אינה חד-משמעית במובן זה שהיא נוגעת בתפר הדק המתקיים בין ההליך הגישורי להליכים טיפוליים (ואין הליך "טוב" מחברו - יש הליך שמתאים יותר לזוג ספציפי עם התמודדות נתונה כזאת או אחרת, ואסביר). עוד הקדמה קטנה לפני ההסבר - שני התהליכים (הטיפולי והגישורי) הם הליכים וולונטריים ובכדי שתגיעו אליהם דרושה בראש ובראשונה הסכמה ובחירה של שני בני הזוג בהליך. אם הצלחתם להגיע להסכמה שכזאת - כבר עשיתם כברת דרך משמעותית לקראת הפתרון. הייתי מחלק את הדברים כך. במידה והנושאים שדורשים פתרון ביניכם מצויים יותר באזור המעשי של ניהול השותפות ביניכם, ההליך הגישורי בוודאי מתאים יותר והוא ההליך הנכון. מגשר מקצועי ומנוסה ידע לסייע לכם להגיע ביניכם לבין עצמכם לפתרונות המיטביים עבורכם. פתרונות אלה יאפשרו לכם לכם לשתף פעולה ביעילות באינטרס המשותף שלכם של גידול הילדים ועשיית המיטב עבורם. מגשר מנוסה בתחום המשפחה יוכל גם להציע פתרונות שמישים ומוכחים מניסיונו - כלים מ"ארגז הכלים" שיש בידו שיוכלו לעמוד לשירותכם ולשמש אתכם עבורכם. במידה והמקום בו אתם מבקשים לטפל לא מצוי באזור של ההתנהלות המעשית ויותר במקום של ההתמודדות עם הכעסים שמפעילים אתכם ונגיעה ישירה בעולם הרגשי שפועל ומפעיל במערכת הזאת - אפשר שטיפול משפחתי מתחום הנפש יוכל להיות לעזר. גם כאן - הייתי שוקל לשלב את הטיפול הזה ביחד עם הליך גישורי שיוכל לתת מצדו מענה מעשי בעולם המעשים - לאותן הבנות והסכמות אליהן תצליחו להגיע. אני מאחל לשניכם הצלחה. אני יכול להבטיחכם שכל פעולה שתעשו בכיוון של שיפור השותפות ביניכם תזכה לתגמול מיידי ומובהק פעם אחת דרך ילדיכם ופעם שנייה בהקלת ההתנהלות ביניכם והפיכתה לנעימה ומאפשרת. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים