לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
צביקה

בקשה לשלום בית מצד אחד בלבד

מה המשמעות שצד אחד אומר שהוא רוצה שלום בית בעוד שהצד השני מבקש להתגרש בכל תוקף מבחינת הבית דין הרבני?

חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה

צביקה שלום, הפורום הוא פורום שעניינו יישוב סיכסוסים בדרך של גישור. ההליך הגישורי הוא הליך שבו הצדדים נמנעים בהסכמה מפנייה לערכאות כלשהן (ביה"ד הרבני או בית המשפט לענייני משפחה), ואת המחלוקות ביניהם הם מנסים לפתור בדרך של מו"מ והגעה להסכמות. המגשר הוא אדם שמומחיותו לסייע לצדדים להגיע להסכמות האלה ולנסחם. בסופו של ההליך הגישורי חותמים הצדדים על הסכם שמבטא את ההסכמות אליהם הגיעו ואז בדרך כלל פונים לבית המשפט על מנת שייתן להסכמות האלה תוקף של פסק דין. במסגרת הליך הגישור אנו כמגשרים פוגשים לא פעם זוגות שאין ביניהם התאמה במוטיבציה וברצונות לגירושין או לשלום בית, וגם שאלה זו היא שאלה מתאימה לחלוטין לפתרון בהליך הגישורי. כך למשל, מניסיוני אני יכול לספר לך שזוג שהגיע אליי להליך גישור, החליט במהלך ההליך הגישורי לפנות לטיפול זוגי, לבקשת האישה המשיכו הצדדים את הגישור עד להסכמה על הסכם גירושין מלא, מבלי שהמשיכו את ההליך הלאה. מטרתם הייתה ללכת לטפול זוגי כשאין חרב מאיימת של הליכים משפטיים מעל ראשם במידה והניסיון הזה נכשל - אלא שכבר יש בידם הסכם גירושין שמסדיר את כל התנאים ביניהם במידה ואכן הם מגיעים לגירושין. ... זוג זה לא חזר להשלים את מהלך הגירושין ואני תקווה שהטיפול הזוגי אכן הועיל להם והם הצליחו בכך. על כל פנים - מקום שיש ילדים בזוגיות אני ממליץ באופן חד-משמעי (ואף חושב שזו חובתכם כהורים ) להגיע להסכמות ביניכם בהליך של מו"מ וגישור, שכן, כל מה שאתם עושים במקרה הגרוע של גט - הוא להפסיק שותפות זוגית אינטימית שהתקיימה ביניכם כבעל ואשה ולהתחיל שותפות חדשה שלעולם אינה נגמרת - של הורותכם לילדיכם המשותפים. בכל מקרה - מומלץ לפנות למגשר מוסמך ובעל ניסיון מוכח שיסייע לכם לעבור את הדרך הזאת בצורה המיטבית. אני מאחל לשניהם הצלחה. חיים מן, עו"ד מגשר משפחה 02-6246777

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים