לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דורון

מחלוקת על חלוקת רכוש

במסגרת הסכם גירושין שכרגע נראה לא בר ביצוע בצורה קלה אין הסכמה על חלוקת הרכוש יש לי רכוש וכסף שבמשך יותר מ-40 שנה עבדתי קשה עבורו ואותו אני רוצה להעביר לטובת ילדיי אישתי רוצה את חצי הרכוש שלא יישאר ממנו הרבה בגלל צורת החיים הפזרנית שלה היא חושבת רק על עצמה ואני רוצה להבטיח לילדיי עתיד נוח יותר האם יש על מה להילחם בבית משפט או שבכל מקרה יפסקו שמגיע לה חצי מהרכוש שאגב הייתי היחיד שפרנס במשך כל חיי הנישואין שלנו

חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה

דורון שלום, אני מבין ממך שלך ולאשתך ילדים משותפים ואתם התגרשתם או שאתם עומדים להתגרש. אני מבין שהגעתם ביניכם להסכם גירושין ושעד כה הצלחתם לנהל את ההליך ביניהם להתגרש ללא בית משפט ותוך שמירה על מסגרת של דיון ומו"מ - ועל כך אני רוצה לברך את שניכם. אם עקבת אחרי הפורום הזה אתה כבר יודע שאמונתי היא שעבור זוגות שהביאו ילדים משותפים לעולם, גירושין ללא תביעות בהליך של גישור הם חובה (מעבר לכך שזה הפתרון שיביא קרוב לוודאי את הפתרון המיטבי גם במישור הענייני). לשאלתך - (וזה לא ייעוץ משפטי שכן, המידע שהבאת בפניי כללי מדי לכך) ההלכה העקרונית קובעת חזקה שחצי מהרכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים שלך ושל זוגתך - שייך לזוגתך וחצי לך. (גם אם היית המפרנס העיקרי או היחידי במהלך השנים האלה). אין להערכתי בסיס משפטי שיביא לכך שבית משפט יחייב את אשתך להקצות את הכספים האלה לטובת הילדים תוך שלילת החופש שלה לנהוג ברכוש ובכספים שלה לפי שיקול דעתה. אני סבור שבהליך נכון של גישור - בו יתבררו המטרות המשותפות שלכם שכוללות (אני מניח ומקווה) את טובת הילדים, השמירה עליהם והבטחת עתידם - יהיה הליך עם סיכוי טוב יותר להגיע להסכמות ברוח הדברים שכתבת - הסכמות שיוכלו לקבל תוקף של פסק דין בסופו של דבר. את ההליך אני ממליץ לבצע עם מגשר משפחה מוסמך ומנוסה שיוכל לסייע לכם במהלך הזה של ניהול המו"מ ביניכם ברוח טובה ובמציאת הפתרון המיטבי עבור שניכם. בהצלחה חיים מן, עו"ד מגשר משפחה 02-6246777

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים