לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לילי

גישור בין האחים במשפחה

שלום לך טז ככה אנחנ7 ארבעה אחים שני אחים מאוד שתלטנים כל הבלאגן התחיל שאימי חלתה ואבי תלוי יותר באחיי ובנו לצערי נוצר מצב של מחנות , המחנה שלי ושל אחותי ומחנה הבנים בעבר קיימנו שיחות בין האחים למרות שהשיחות לא היו שיוויוניות הם שמעו אותנו אך בסופו של דבר כמובן הם אומרים את המילה האחרונה ותמיד הצדק איתם , הוריי נעזרים בפילפינית 24 שעות ביממה , אחותי היתה עושה בבית אמא הכל , וכל מה שהיא רצתה הוא לבשל לאמא את האוכל שהיא אוהבת אחיי אסרו עליה את זה ואף אחי מספר פעמים זרק לה את האוכל והבתנהג בתוקפות לצערי אחי השני לא אמר לו כלום ואף אבא שלי שהיה נוכח במקום פעם אחת שזה קרה לא אמר לו דבר , אבל אילנו ההוא מדבר בצורה מאוד לא יפה , אני מבינה שמאוד קשה לכולם מבחינה נפשית אבל לא נראה לי שאני ואחותי השעיר לעזאזל ,לפני מספר ימים אחותי ואני היינו אצל מגשר עורך דין , שהציע לעשות הסכם בין האחים , אחיי יבואו לפגישה הזאת והנקודות העיקריות שיעלו שם הם התנהלות בבית התנהלות בחשבון הבנק של אמא { שני אחיי ואני קיבלנו ייפוי כח על חשבונה של אמא } והתנהלות עם נכסים , אשמח לקבל ממך עוד נקודות שניתן להתייחס אלהם ואיך מבטיחים כי הסכם כזה יכובד ע"י כל האחים , ומה כוחו של הסכם זה תודה ולהתראות

דורית גלוברמן קרט

למען הסדר הטוב אין רשימה של דברים, חשוב שההסכם יערך ע"י עו"ד מוסמך מתחום דיני המשפחה אשר יבין היטב את מטרת ההסכם ויבנה לכל צד חובות והגנות.

לילי

מערכת היחסים בין האחים נהיית מכוערת מיום ליום עם אחד האחים אני לא מדברת כרלל כבר שנים ועם אח אחד עד עתה דיברנו אל קיים מצידו שתלטנות אפילו בבחירת המגשר שהוא מכיר הרבה שנים כך שאני לא יודעת עד כמה המגשר יהיה גם לטובתנו שלי ושל אחותי למרות ששוחחנו איתו הוא נשמע דיי נחמד אני לא רוצה שהגישור יתקע , השבוע היינו צריכים להיפגש אצל העורך דין ואחי מעכב זאת , לכן ביקשתי מהעורך דין שיפנה אליו , מקווה שהוא יפנה בקיצור מערכת היחסים כאן ממש לא טובה ואני מפחדת שאנ בסופו של דב5ר לא אדבר עם האח השני שעזר לי כל החיים בקשר לכל מיני דברים אשמח לתשובה

דורית גלוברמן קרט

שלום לילי, ראשית ברכות על שפניתם לגישור, אני בטוחה שאמא ואבא היו רוצים קודם כל שתהיה רגיעה והבנה בין האחים לאחיות. חשוב מאוד יהיה לאשר את ההסכם בבית המשפט לענייני משפחה שיקבל תוקף של פסק דין, כמו כן, חשוב לקבוע מנגנון להתנהלות בכספים ובהוצאות ההורים, בנוסף להזכיר לכולם מה אסור לעשות ושיש לכבד אחד את השני ובמקרה של מחלוקת לפנות לגישור אצל מגשר מוסכם שתציינו את שמו בהסכם. בהצלחה

לילי

מה כדאי שירשם בחוזה ? תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים