גישור וחלוקת רכוש חצי חצי
שלום, האם במקרה של פער קיצוני בהשתכרות בין בעל ואישה (20 אלף נטו מול 3, לטובתו של הבעל) יש סיכוי שהגישור יצליח? לגבי הילד יש הסכמה למשמורת משותפת. לדעתו של עו"ד שהתייעצתי איתו - בפניה לבית משפט אוכל לקבל יותר מ 50% מהזכויות בדירה וכן מזונות גבוהים יותר - כדי לאפשר לי ולילדי חיים ברמה שהיא לא פחותה מבעבר, שכן ילקח בחשבון עיקרון השוויון המהותי. מבחינתי חלוקת רכוש חצי חצי תהווה פגיעה ברמת החיים שלי ושל ילדי. אודה לך לחוות דעת נוספת.
שם תוכן הודעה: שלום טל, אכן ישנו פער משמעותי בהשתכרות, אולם יש לזכור שבמשמורת משותפת לעיתים המזונות מופחתים, ממליצה לך בחום לנסות להגיע להסכם הוגן , לא בהכרח ידך תהיה על העליונה בבית המשפט. בברכת יום שלו ושקט.
שלום טל, אבקש לציין בפנייך כי את זכאית גם למחצית מהזכויות הסוציאליות והפנסיוניות שנצברו בתקופת הנישואין, כמו גם יש לבדוק מוניטין ונכסי קריירה של הבעל. לטעמי בגישור בדרך כלל ניתן להשיג יותר בכל המובנים ובטח בנושא מזונות ילדים. רמת החיים משתנה לאחר גירושין, מדברים על רמת חיים שרוצים לשמר שלום בית . ייתכן והפתרון יהיה בהיוון חלק מהמדור של הילד ובשאר הזכויות נכון למועד הפירוד. בהצלחה,
ברצוני להוסיף, שהדירה נמצאת באיזור יקר, שלא תהייה לי אפשרות להמשיך להתגורר בו בתנאי של חלוקה שווה- בגלל פער ההשתכורות, אולם, אם נגיע להסכם שבו אקבל כ-65% מהזכויות ואז בקיזוז כתובה וויתור על מדור + הלוואה נוספת + עזרה מהוריי אוכל לקנות את חלקו בדירה. נראה שזו האפשרות היחידה לרמת חיים דומה לילד, כולל מגורים, אותו ביה"ס ואותם חברים. יצויין שבעלי כרגע שוכר דירה באיזור זה גם כן. כאמור - אשמח לsecond opinion - האם יש סיכוי להגיע להסכם דומה בגישור או בביה"מ.