לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יפעת

תנאי לגישור קבלת כסף לכלכלת הבית

בעלי עזב את הבית מרצונו לפני כחצי שנה, היום אנו נמצאים בתחילתו של תהליך גישור. בחודשיים האחרונים לא קיבלתי ממנו כסף לכלכלת הבית (שילם על חוגים וכמה הוצאות קטנות של הבת שלנו וגם תשלומי משכנתא). האם אני יכולה לדרוש כתנאי להמשך גישור לקבל כסף לכלכלת הבית, כולל רטרואקטיבית? המשכורת שלי לא גבוהה ואני נאלצת לחסוך כל שקל. טענתי בפני המגשר שאני מרגישה תחת לחץ ושמופעלת עליי אלימות כלכלית, אך לתשובתו אני לא יכולה להציב תנאים מוקדמים בגישור. האם טענתי מוצדקת? הלחץ הכלכלי משמעותי מאוד ואני מרגישה שבאנו לגישור לא בעמדות שוות ואני אאלץ להסכים לכל מה שיציעו לי על מנת כבר לקבל את המזונות ואת חלקי ברכוש המשותף, שכן אני מנסה בכל מעודי להמנע מללכת לביה"מ. תודה רבה

דורית גלוברמן קרט

שלום יפעת, כדבר שבשיגרה אני נוהגת כבר שנים לקבל הסכמה על תשלום דמי מזונות בסיסים לא שנויים במחלוקת לתקופת הגישור, גישור כפי שציינת יכול להימשך זמן רב ואין הגיון או הצדק לניהול הליך גישור ללא מזונות בסיסיים מוסכמים. קחי בחשבון שבמידה והגישור לא יצלח, בתי המשפט אינם פוסקים מזונות בדרך כלל עבור התקופה הקודמת להגשת התביעה. תוכלי להגיש תביעה להחזר הוצאות בגין הקטינה לאם. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים