מחיקת אבחנה פסיכיאטרית
שלום וצהריים טובים, שמי דניאל בן 28 לפני כ6 שנים, במהלך לימודיי באוניברסיטת תל אביב ובעקבות מעבר לעיר, חוויתי עצב, בדידות ותחושות של לחץ מהלימודים והעבודה. פניתי לדיקאנט והתחלתי טיפול אצל פסיכולוגית מטעם האוניברסיטה. לאחר כשתי פגישות הפסיכולוגית אמרה לי שהיא מציעה שאלך לחוות דעת של הפסכיאטרית באוניברסיטה, רק כחוות דעת נוספת כי היא מעדיפה לעבוד עם חוות דעת כזאת, הסכמתי ונפגשתי עם הפסכיאטרית. כמובן שהיא שאלה אותי מספר שאלות ובסוף הפגישה היא אמרה שהיא לא חושבת שיש לי הפרעה כלשהיא אבל היא מזהה קווים שדומים להפרעת אישיות גבולית ושהיא רושמת לי תרופות לאיזון במקרה וארגיש מאוד מעורער. באותו זמן סירבתי בתוקף לקחת את התרופות ואמרתי לה שאני לא מבין למה לקחת אם היא לא באמת מוצאת משהו, לא לקחתי את התרופות מן הסתם והטיפול הפסיכולוגי עזר והרגשות עברו והייתי בטוח ששם זה נגמר. השבוע ניגשתי לקחת סיכום תיק רפואי בשביל לגשת לעבודה שביקשה זאת ממנה, והופתעתי לראות שרשום לי BIPOLAR PERSONALITY DISORDER כלומר, גם הפסכיאטרית רשמה אבחנה וגם אבחנה שונה ממה שהיא אמרה, ומדובר באבחנה נפשית למרות שמעולם לא לקחתי תרופות או אושפזתי ושאני מתפקד באופן מלא במסגרות שונות. כרגע קבעתי תור לפסכיאטר כדי לנסות לשנות את זה, אבל השאלה שלי אם יש לי על מה להסתמך או כיצד אני יכול למחוק את הבחנה הזאת מהתיק הרפואי, אני לא יודע אם פסכיאטר יכול לעזור או שעלי לעשות צעדים אחרים ואשמח לעזרה, תודה.
הי דניאל מציע שתפגש עם הפסיכיאטרית משרותי היעוץ באוניברסיטה ותעלה את הסוגיה בפניה מקווה שתוכל לסייע לך
שאלות נפוצות:
דניאלה
גלית א