דרישות להתאזרחות
שלום רב, אני מנסה להבין מתי אני יכולה להגיש את הטופס לבקשת אזרחות, ויש כמה דברים שלא ברורים לי לגבי זה. ראיתי באתר של USCIS שעל מנת להגיש בקשה צריכים להיות בעלי גרין קארד למשך 5 שנים לפני ההגשה, כאשר לא נעדרים מארה"ב מעבר לחצי שנה. אני זכרתי דרישה שונה, שבה גם אם אני נעדרת מעבר לחצי שנה, אבל לא מעבר לשנה, זה בסדר. מה מהם הוא הנכון, האם הדרישה השתנתה? יש לי גרין קארד כבר מאז אפריל 2002, אבל לעיתים נעדרתי מעבר לחצי שנה (אבל לא מעבר לשנה). אם אני מסתכלת 5 שנים אחורה, לפני 5 שנים הייתי בשירות צבאי. הייתה לי מיוחדת בארה"ב בין התאריכים 28/9-10/10/2008 ולאחר מכן בין 28/9/2009-18/10/2009. זהו הזמן היחידי ב5 שנים האחרונות בו נעדרתי מעבר לחצי שנה. אם החצי שנה היא באמת דרישה, ואם כן האם יש אפשרות לבקש אישור מיוחד לאור העובדה שהייתי בצה"ל ולא התאפשר לי לבקר בתכיפות קרובה יותר (השירות שלי לא היה התנדבותי)? בנוסף אני מבינה שצריך להיות 30 חודשים נוכחים בארה"ב במשך חמשת השנים האחרונות. איך אני סופרת את החודשים הללו, האם חצאי ימים שבהם אני טסה או חוזרת גם נחשבים? האם זה בהנחה שיש 30 או 31 ימים בחודש? לפי ספירה כללית אני בערך 27 חודשים נוכחת בארה"ב. האם זאת דרישה נוספת להיות נוכחת במחוז מגורי בארה"ב (ניו יורק) באופן רצוף 3 חודשים לפני הגשת הבקשה לאזרחות? בדיוק חזרתי מביקור בארץ ולכן כנראה ששברתי את הרצף. תודה רבה לך על העזרה, תשובות לשאלות אלו יעזרו לי מאוד להחליט החלטות חשובות ודחופות כרגע בחיי!
You need at least 30 months from today back bottom line all of the other issues are issues of strength of the case, If you are really living here it is hard to do if you living there it is much more likely to go through