סירוב לויזה תייר
שלום מייקל, התגוררתי בארה"ב כנער עם הוריי ,לא קיבלתי אזרחות מאחר שאמי קיבלה אזרחות כאשר הייתי מעל גיל 18. עליתי לישראל בגיל 20 כדי לחיות ולעשות צבא. מאז שעליתי ועד היום עברו כמעט 40 שנה, נסעתי עשרות פעמים לארה"ב הלוך וחזור כתייר . הויזה שלי הסתיימה לפני שנה שלחתי טפסים כמו שצריך הייתי בראיון בחודש ספט, ונלקחו ממני טביעות אצבעות כמו לכולם. הקונסולר אישר לי חידוש ל 10 שנים וחיכיתי בדואר לדרכון. אך להפתעתי קיבלתי מייל עם שאלה . האם אתה זוכר על מעצר שלך בשנת 77? האמת לא כל כך זכרתי את התוכן ושלחתי מייל חוזר לא מדוייק. וקיבלתי את הדרכון חזרה עם סירוב תחת 214/B הגשתי שוב בקשה והגעתי לראיון שוב הבאתי כל מה שצריך להוכחת זיקה למדינה ושאני חוזר. אך הקונסול שוב שאל אותי לגבי המעצרים ?! גמגמתי ולא נתתי לו תשובה מספקת. הוא נתן לי סירוב ואמר שעליי להוכיח אמת . ואז הוא הקריא לי את תיקי המעצרים שלי כולל שימוש בסמים. האמת עשיתי שטויות בגיל הצעיר מעשי פלילים שאני יודע שבארה"ב זה חמור מאוד. עם זאת אני חיי בישראל כ 40 שנה מאז ללא עבירות פלילים ואיש חינוך. מה אתה מציע לי לעשות שאני מאוד רוצה לנסוע הקיץ הזה לביקור שם.
Hi Shmuel, Thank you for your description. You are in a difficult situation. The first important thing to identify is why you were denied when you applied for a second time. If the denial was under 214(b), then the denial should have been because you lacked connection to Israel and/or the Consular Officer believed that you would overstay your time in the US. Conversely, if the denial was due to a criminal ground, then the reason for the denial should be a different law than 214(b). Overall, this sounds like it might be a little complicated. Therefore, I recommend that you sit down with an immigration attorney if you really want to resolve this issue. Please feel free to contact me on my email directly if you would like to set up a consultation with me. Thank you. -Mike