לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גבריאל

ויזה בפעם הראשונה

שלום, היום הייתי בשגרירות ארה״ב כשנגשתי לתור, הקונסול ביקש מימני את הדרכון, נתתי לו ואז הוא שאל אותי אם אני מתגייס במרץ, עניתי לו שכן, כעבור כמה רגעים הוא נתן לי טופס מסויים ואמר לי שהוא מצטער, הוא לא יכול לתת לי ויזה היום, ולבוא שוב בפעם הבאה, משהו כזה, הוא אפילו לא הסתכל על המסמכים שלי, היה לי מכתב מדודה שלי מאמריקה ששם רשומים הפרטים שלה וכו׳... היה לי 3 תלושי משכורת של החודשים האחרונים, ובנוסף היה לי צו גיוס. הצו גיוס שלי ו3 תלושי המשכורת של החודשים האחרונים, היו לי אותם פעמיים(עותקים). אם אני לא טועה הסיבה הייתה בגלל שהתאריך של הצבא קרוב, משהו כזה הוא אמר, הוא גם אמר עוד כמה פרטים שלא ממש זכורים לי... השאלה שלי היא למה הוא לא הסתכל על הטפסים שהבאתי איתי. אני יודע שהוא לא חייב, יכול להיות בגלל שהטפסים לא היו רלוונטיים בגלל התאריך גיוס (10 במרץ)? כמו כן יש לי גם חוזה חתום עם הצבא אשר חתמתי עליו לפני יומיים לגבי קד״צ נהיגה, זאת אומרת שאני צריך להתחיל ללמוד תאוריה וטסט. זאת אומרת שהתאריך של הגיוס שלי נדחה. עוד ראוי לציין שיש לי חוזה עם הלימודים שלי, אני לומד עיצוב שיער, האם יהייה טעם לערער? אם אין טעם לערער ובעתיד בעז״ה בלי נדר ארצה לבקש שוב אולי בזמן צבא, מה התהליכים הנדרשים? (את החוזה של הקד״מ נהיגה ושל הלימודים שלי מעיצוב השיער לא הראיתי לו בגלל ששל הלימודים לעיצוב שיער לא לקחתי מהמורה שלי ושל הקד״צ, הצבא לא נותן עותק נוסף). אשמח לתשובה, תודה.

Michael Rosenthal

Hi Gabriel, Thank you for your explanation. Unfortunately, the story you described is quite common at the US Embassy. Especially in Tel Aviv, where young Israelis are known for illegally working in the United States in the shopping malls, it is very difficult to obtain a tourist visa in the US if you are between the ages of 18-25. And while I know it is frustrating that they did not look at your documents, this also is quite common. Moving forward, the only thing you can do is apply again (and pay the fees again and do another interview) and try to show them why you must come back to Israel and why you need to go to the US for a short trip. Like I said, your chances are not good but this is the only way that you have any chance. I hope this helps. Good luck. -Mike

גבריאל

תודה רבה לך על עזרתך, מה בנוגע לויזה בזמן צבא..? הקונסול גם לא דיבר איתי באנגלית בכלל עד כמה שזכור לי, ואם כן אז ממש טיפה, בבקשה להוצאת ויזה בפעם השנייה איזה משקל יש לכך שהם יודעים שסירבו לי בפעם הראשונה? או שזה לא רלוונטי, בתודה מראש :))

Michael Rosenthal

Hi Gabriel, In response to your last posting, I believe it is better to apply for a tourist visa while still in the army (as opposed to applying right when you finish the army). As for the relevance of your previous denial, it is very likely to be relevant. However, it is impossible to know exactly how much weight the next Consular Officer will give your previous denial. I hope this helps. If you have further questions please email me directly and we will set up a consultation. Thank you.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי