קבלת גרין קארד בארץ
התחתנתי בקפריסין חתונה אזרחית עם אזרח אמריקאי, מה התהליך פה בארץ לקבל גרין קארד? כמה אמור לעלות עו״ד , אגרה לראיון וכו׳... חשוב לציין כי שהייתי כשנתיים לא חוקית בארה״ב וחזרתי ארצה לפני כמה חודשים. לא קיבלתי חותמת שחורה ביציאה.. אני ובעלי רשומים במשרד הפנים כנשואים.
Hi Galit, Since you are legally married to a US Citizen, he can petition for you to receive a Green Card. The entire process can be completed from Israel and it usually takes 6-12 months. HOWEVER, since you may have been illegally staying in the US for more than one year in the past, it is likely that you are banned from the US for 10 years starting from the time that you last departed the US. And while it is possible to obtain a waiver from this 10 year ban, it is usually very difficult to obtain this waiver. Therefore, even though your husband can petition for you to obtain a Green Card, it is likely the petition will be denied due to your overstay in the US (unless it has been 10 years since you last left the US). If you would like to discuss further please send me an email so that we can set up a consultation where you come to my office. Thank you. -Mike
שאלה למיכאל : אני הייתי תקופה באמריקה אבל חזרתי לארץ עוד חוקי , כול המשפחה שלי מתגוררים באמריקה ובעלי דרכון או גרין קארד מאז שחזרתי לארץ לפני כ6 שנים הגשתי בקשה לויזת תייר 6 פעמים וכולם נדחו בלי שום סיבה נורמלית רק שאין לי זיקה לארץ למרות שהגשתי את כול המסמכים הדרושים . היום אני מתחתן עם חברה שלי שהיא אזרחית אמרקאית ואני רוצה לפעול לקבלת גרין קארד , השאלה שלי האם זה אפשרי לגשת לקונסוליה לראיון לבקשת ויזת תייר ולהראות להם את התעודת נישואים ( אחרי ההיסטוריה שלי של 6 סירובים ) או לפעול פה בארץ עד לקבלת הגרין קארד . ובבקשה אם תוכל ליצור איתי קשר שנוכל לתאם פגישה 0525694070