לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורן ניר

ויזה לבעלי רישום פלילי נמחק

שלום, לפני כ18 שנה הורשעתי בעברה פלילית. כעת התיק נמצא במצב מחיקה. האם תהיה לי בעיה לקבל ויזת תייר לארה"ב? האם לשגרירות יש דרך כלשהיא לראות שאי פעם הורשעתי? ראיתי שלפי חוקי המדינה תיק פלילי שנמחק מתייחסים אליו כאילו לא התרחש (מלבד מול גורמים מאוד מסויימים), האם שגרירות ארה"ב נמנית בין אותם גורמים? האם אני יכול להשיב לשאלת עבר פלילי בשאלון שלהם ב"לא" (ללא עבר פלילי)? תודה רבה על העזרה!

מישל קובן וולגל

As far as I know the question says if you were ever arrested or convicted, again I would tell the truth.

עידן

אני לא הייתי אומר את האמת! אומנם ארה"ב אינה מכבדת את החוק הישראלי (וחבל מאד שכך..), אבל לפחות על רשויות ואזרחים ישראלים, חוק תקנת השבים תקף! מציע לך לקרוא בעיון את סעיפים 9 ו-14 לחוק: "מסירת מידע לרשויות זרות 9. נזקק אדם בענינו הוא למידע מן המרשם לצורך הגשתו לרשות ממלכתית זרה, תמסור המשטרה את המידע, על פי בקשת האדם, לאותה רשות. ... התיישנות הרשעה 14. (א) לא יימסר מידע לפי סעיפים 6 עד 9 אם עברו מיום פסק הדין או ההחלטה התקופות המפורטות להלן (בחוק זה - תקופת ההתיישנות): (1) אם הוטל מאסר עד שנה אחת - התקופה שהוטלה ועוד שבע שנים; (2) אם הוטל מאסר עד חמש שנים - התקופה שהוטלה ועוד עשר שנים;" מכאן, שהחמרת שלא לצורך עם שואל השאלה. לא רק שלאחר מחיקה הוא רשאי לשמור על פרטיותו, ולא לדווח על עברו הפלילי, אלא כבר לאחר ההתיישנות הוא היה יכול לעשות כך. אחרת מה הסיבה שבכלל המחוקק קבע מגבלה זו?...

חיים

שלום הייתי בשגרירות ארצות הברית לקבלת ויזה תייר ושלחו לי את הדרכון ללא הויזה וביקשו ממני במכתב לשלוח להם את הרישום הפלילי. כרגע זה בהתיישנות לעד שנתיים למחיקה עד 2019 האם אני חייב לתת מידע זה לשגרירות? כי בדף הראשון שיוצא מהרישום הפלילי כתוב עם יצא רק דף זה אין כל עבר פלילי והאם אפשר לשלוח רק דף זה? בבקשה שהקבל תשובה

מישל קובן וולגל

No matter what the status of the case is you need to tell the truth on the Visa form

אורן

מישל תודה רבה על התשובה המהירה! עפ"י חוק המרשם סעיף 19ב, להלן: (ב) מי שיש עליו מידע אינו חייב לגלות הרשעה שהתיישנה למי שאינו רשאי להביאה בחשבון ; שאלה בדבר עברו הפלילי תיחשב כאילו אינה מתייחסת להרשעה שהתיישנה והנשאל לא ישא באחריות פלילית או אחרת מחמת שלא גילה אותה למי שאינו רשאי עוד להביאה בחשבון. לפי הסעיף הנ"ל השאלה בטופס אינה מתייחסת להרשאות שהתיישנו ולכן תשובה של "לא" היא אמירת אמת, האם אני טועה?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי