לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אופיר

סירוב ויזה

הי מייקל חזרתי לאחרונה מארה"ב לאחר שהייה של 4 חודשים. כשקיבלתי את הויזה לראשונה אמרתי שבכוונתי לשהות בארה"ב כשלושה-ארבעה שבועות. וקיבלתי ויזה שתקפה עד אמצע נובמבר. כוונתי הייתה לבקר חברים בארה"ב ומשם להמשיך למקסיקו. בתחילה חשבתי שהתאריך של הויזה זה התאריך בו מותר לי לשהות בארה"ב. ובאמת הכרטיס טיסה שלי חזרה לארץ היה ממקסיקו. כשנכנסתי לארה"ב הפקיד חתם לי בדרכון שבאפשרותי להשאר חצי שנה. ולכן החלטתי לנצל את ההזדמנות ולהמשיך לטייל בארה"ב במקום להמשיך למקסיקו. תוך כדי הטיול התקבלתי לפרויקט בין חודש של ארגון יהודי שמתקיים בקיץ בקליפורניה. חזרתי לארץ וביקשתי להוציא ויזה חדשה. כמובן שהבאתי מכתב מהארגון שאומר שהוא מזמין אותי וממן את הגעתי ואת שהייתי. הקונסול סירב את הויזה על פי סעיף B214 אי הוכחת זיקה לישראל. כששאלתי מדוע סורבתי הוא ענה שאמרתי שאני מתכון לשהות חודש ונשארתי ארבעה. אז נכון שנשארתי יותר מהתכנון המקורי אבל לא עברתי על החוק, שכן הותר לי להשאר לחצי שנה ונשארתי ארבעה חודשים. וכמו כן שאמרתי שבכוונתי להשאר חודש באמת התכוונתי להשאר חודש. האם יש אפשרות להגיש ערעור או כל דרך אחרת לקבל ויזה חדשה. הפרויקט הוא בסה"כ בין 26 ימים בקיץ. זה לא קל להתקבל אליו, ולא תהיה הזדמנות שנייה. האם יש עם מי לדבר או שפשוט עדיף לי להשלים אם רוע הגזרה. תודה אופיר

Michael Rosenthal

Hi Ofir, Thank you for your message. Unfortunately, there is no way to appeal the decision when you are denied under 214(b). However, you can try to apply again for the visa if you wish. It sounds like the problem is that the US Embassy does not trust you because you stayed longer than you initially indicated in your visa interview. Therefore, the key to your success will be convincing the Consular Officer that the next trip will truly be as you describe it. Maybe your US employer can write a letter which will support your story. Either way, I do not think it will be easy to convince the Consular Officer to believe you under your circumstances, but I believe applying again is likely your only chance of obtaining the visa prior to the summer. If you would like to discuss further please email me directly to set up a consultation. I hope this helps. And good luck. -Mike

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי