לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רועי חיפה

הדרכה ללא תשלום בארה"ב עם ויזת תייר

שלום. אני מועסק במדריך בחברת הוראה פרטית בתחום היסטוריה וספרות. החברה מעוניינת לשלוח אותי לארה"ב לחודש, להעביר הדרכות בנושאים אלו בשלוחה של החברה, עם אופצייה לטייל גם במהלך התקופה. החברה מבקשת ממני להוציא ויזת תייר עבור טיול בארה"ב. מבלי להזכיר את נושא ההדרכות בבקשת הויזה. הבוס שלי טוען שמאחר ולא אקבל את השכר כלל בעודי שם אלא רק כשאחזור לארץ - אין בעיה חוקית לבצע את ההדרכות עם ויזת תייר. האם הוא צודק? או האם זה עלול לסבך אותי עם הרשויות האמריקאיות בעודי שם? תודה

יובל

ממש לא , הבוס שלך זורק אותך לכלבים , עם ויזת תייר אסור לעבוד בשום עבודה, בשכר או בלי שכר, אסור אפילו להתנדב עם ויזת תייר , אבל מה אכפת לו ? מי שיסתבך זה אתה ולא הוא, זה מאד מתאים להרבה בוסים ישראלים שמתעלמים מהחוק, אם יתפסו אותך עובד, יגרשו אותך מארצות הברית, יבטלו לך את הויזה, ותוכל לשכוח מלבקר אי פעם בארצות הברית, מה שהבוס שלך עושה זה מה שעושים הרבה עברינים עם העגלות בארצות הברית, בגלל פעולות כאלו, ישראלים צעירים לא מקבלים ויזת תייר, וכדי להיות בטוח, כשתבוא לבקש ויזה, תגיד לקונסול שיראיין אותך שאתה צריך ויזה כדי לעבוד ולקבל את השכר בישראל , תראה מה תהיה התגובה שלו (סירוב הבקשה), אם לא היתה בעיה, הבוס שלך לא היה מבקש ממך לשקר, את החוק הוא מכיר, רק לא אכפת לו ממך.

רועי חיפה

האם יש אשרה שמתאימה למצב כזה שניתן להוציא? במידה ואני מוכיח שאני סטודנט פעיל שצריך לחזור לשנת לימודים לארץ לאחר תם התקופה, ויש לי משרות קיימות בארץ ושכר דירה וכו.. האם יש אפשרות לאשרה שתיתן לי לבצע עבודה בארה"ב שעליה אקבל תשלום בארץ? תודה. רועי

יובל

כן הויזה נקראית ויזת J1 אבל המעסיק שלך צריך להיות מתאים לבקש עבורך את הויזה הזו כל הישראלים שנוסעים מטעם הסוכנות היהודית וארגונים יהודיים להיות מדריכים בחופשת קיץ מוציאים ויזה כזו אבל שוב, זה דורש מהמעסיק שלך לקחת עורך דין ולשלם הרבה כסף, ונראה שהוא מעדיף שזה לא יעלה לו כסף ... העיצה שלי, אל תסכים ואל תסכן את העתיד שלך, ואל תסע עם ויזת תייר, אולי בעתיד תרצה ללמוד בארצות הברית, או לעבוד, או להגר, אם יתפסו אותך עובד, תוכל לשכוח מארצות הברית, קנדה, אוסטרליה ועוד כמה מדינות שארצות הברית מדווחת להם על עבריני הגירה, ובכלל בוס שמשקר לך ומבקש ממך לשקר למוסד רישמי ממשלתי שיכול לגרום לך להזרק לכלא, תזהר ממנו.

רועי חיפה

תודה יובל. ואם אני מנסה את מזלי בויזת תייר ואומר את כל הסיפור והאמת - שזה טיול+עבודה ללא שכר שם. ונניח שאני אכן לא מקבל את הויזה בשל כך - האם זה יפגע בסיכויים שלי להוציא ויזה תייר בעתיד כשבאמת זה יהיה למטרות שהם רק תיירות? או להוציא בעתיד אשרה כלשהי?

יובל

1. אין סיכוי שתקבל ויזה, הנה ציטוט מאתר שגרירות ארצות הברית , תקרא לבד : אנא שימו לב: לבעלי ויזה מסוג B1/B2 אסור לעבוד בארה"ב, גם לא במקרה שלא משולם להם שכר. כמו כן, אסור ללמוד בבית ספר או באוניברסיטה, לקחת קורס מלא באנגלית, או לשמש כאו-פר לילדים. מועמדים לויזה שבכוונתם לעבוד בזמן שהותם בארה"ב, כולל הופעות מכל סוג שהוא, חייבים לבקש ויזה על בסיס אישור עבודה. 2. מי שסורב לקבל ויזה, בעתיד יבדקו אותו פי כמה 3. הנה קישור לאחד מההסכמים בן ארצות הברית ומדינות אחרות, אם יתפסו אותך עובד בארצות הברית, גם לא תוכל להכנס בעתיד למדינות אחרות כמו קנדה ואוסטרליה http://www.cic.gc.ca/english/department/laws-policy/agreements/can-usa-agreement.asp

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי