מעבר מ-j1 לויזת עבודה
חג שמח! בעלי ואני מתגוררים בארה"ב קרוב ל-10 שנים במהלכן שנינו השלמנו דוקטורט (בעלי היה j1 ואני j2) ועכשיו אני עושה פוסט דוקטורט ובעלי מרצה אורח. בספטמבר הקרוב יפוג סופית ה- j1 של בעלי. באוניברסיטה התחילו לעבוד על h1b עבורי. הבעיה היא עם בעלי. ה-j1 שלנו לא כפוף לחזרה לארץ, אך הבנו שיש אפשרות להעריך אותו בעוד חצי שנה בלבד ואז יהיה חייב לחזור לארץ לשנה לפחות. אם יקבל h1b (כתלוי שלי) הוא לא יוכל לעבוד. (וכמרצה אורח הוא לא זכאי ל-h1b) האם כל הדרכים חסומות בפניו להיות זכאי לעבוד בארה"ב? אם יקבל הערכה של j1 - האומנם יהיה חייב לחזור בהכרח לארץ? האם יש דרך אחרת שאנו לא מודעים לה? יש לנו 3 ילדים אמריקאים ואנו זקוקים ל-2 משכורות... לשהות באופן לא חוקי זה כמובן לא אופציה עבורנו. אנו רוצים לחזור לארץ אך היינו שמחים לעוד מספר שנים של צבירת ניסיון. רוב תודות! רינת
Please note tha there a new rules that may implemented soon, tha allows a spouse of H1b to obtain work authorization. But as of right now, you are correct, you cannot work. Furthermore, please also note that if you obtain J1 status/extension, you generally have to go back to Israel for 2 years.