לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסי

ויזה לטיול וויזה לעבודת קיץ

שלום רב, אני כרגע מתמיין לויזה B1 של תיירים, מתכנן טיול לשבועיים עם חבר. אני בן 26, יש לי רכב על שמי, חשבון בנק יחסית שמן, אישור לימודים על כך שאני מתחיל באוקטובר שנה ג בלימודי משפטים במוסד האקדמי בו אני לומד ומשרת סטודנט בחברת הייטק המכניסה לי סכום כסף נאה כל חודש (יש לי תלושים של 14 חודשים אחורה, אבל עובד שם כבר 3 שנים). אני ממתין לראיון בשגרירות ב-10 לחודש (עוד 8 ימים). מה הסיכוי שיסרבו לי חלילה את הבקשה לויזה? שאלה נוספת ולא קשורה: קראתי קצת על תוכנית עבודה בחופשת הלימודים באמריקה (SWT). לינק: http://israel.usembassy.gov/consular/niv/nivswt.html אשמח לדעת יותר פרטים על התוכנית, מה דרוש להתחיל אותה, האם בזמן שאני בתהליכים לויזה B1 של תיירים, אני יכול להתחיל להתמיין גם לויזה הדרושה לתוכנית הזאת J1? כל פרט נוסף על התוכנית יתקבל בברכה! נ.ב - http://j1visa.state.gov/participants/how-to-apply/sponsor-search/?program=Summer%20Work%20Travel&state=&sort=program&order=asc&page=2 בלינק הזה יש רשימה גדולה של "ספונסרים". מה זה אומר בדיוק? איך עליי לפנות אליהם ולמה? תודה!!

ברק

הויזה שאתה מדבר עליה היא ויזת עבודה זמנית כדי לקבל אותה אתה צריך מעסיק, ספונסר, מעסיק שקיבל אישור להעסיק עובדים זרים זמניים עם הויזה הזו. הרבה ישראלים נוסעים עם מחנות הקיץ של הסוכנות היהודית, אבל אפשר גם אצל כל מעסיק מורשה אחר איך לפנות אליהם ? בכל דרך, מייל, טלפון או כל אופציה אחרת אחרי שתמצא מעסיק שיסכים לקבל אותך לעבודה וייתן לך אישור תוכל לבקש ויזה בלי מעסיק , אין לך דרך לקבל את הויזה, קח בחשבון שזה חוויה, אבל כסף לא מרויחים בה, אתה צריך לשלם את הטיסות וביטוחים , ואז תקבל שכר מינימום שיכסה את ההוצאות שלך. לא מרויחים ממנה כסף הסיבה העיקרית שעושים את זה, מעבר לחוויה, זה האפשרות לטייל עוד 30 יום אחרי חודשי העבודה, אין בעיה להגיש אותה אם יש לך ויזת תייר. ואי אפשר לדעת לפי הנתונים אם תקבל ויזת תייר, הבעיה הגדולה שלך, אתה ישראלי צעיר

יוסי

נכון שאני ישראלי צעיר וזה הטווח שהם הכי שונאים ודוחים את הבקשות, אבל בכל זאת עולה לשנה ג במוסד אקדמי ויש לי עבודה מכניסה עם הוכחות וגם בעל רכב... אין לזה שום משמעות מעבר לכך? כלומר כל זה יורד לטמיון?...

ברק

אין נוסחא מתמטית זה מה שיחליט הקונסול בשאלה או שתיים שהוא ישאל לפי התחושה שלו תנסה לעשות רושם טוב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי