הגירה למורים
האם למורים יש סיכוי לקבל אשרת עבודה? אני מורה ומגיש לבגרויות במתמטיקה ובמדעי המחשב, האם יש לי סיכוי לקבל אשרת עבודה בארה"ב? אני רוצה לציין שאני מלמד ברמה גבוהה, ולימדתי גם במכללות ובעבר גם עבדתי כמתכנת, אך כרגע אני מעדיף לעבוד בתור מורה. האם מורים מקבלים אשרות?
1. כל בעל מקצוע יכול לקבל אשרת עבודה 2. אשרת עבודה היא לא אשרה פתוחה, אלא צריך קודם למצוא מעסיק שירצה להעסיק אותך, ירצה להוציא לך ויזה, ויוכל להוכיח שאין בעל מקצוע מקומי שיכול לעשות את העבודה. לכן, הסיכוי שתמצא מעסיק כזה קרוב לאפס, לא חסרים מורים בארצות הברית, הסיכוי היחידי הוא אם אתה מורה בבית ספר דתי או חרדי ותמצא מוסד מקביל בארצות הברית שיוכיח שצריך אותך כי הכשורים שלך מחויבים להם, למשל אתה מלמד ביידיש וחסרים כאלו בסטייט המדובר. 3. בנוסף כדי ללמד בארצות הברית במוסד מוכר, אתה חייב תואר מקומי אמריקאי, אתה מורה ישראלי ולא מורה מקומי, בכל מקום מחוץ לישראל תצטרך הכשרה ותעודה מקומית, הבגרויות הישראליות לא דומות למבחני גמר במקום אחר, גם לא צורת הלימוד.
למקורב קרוב שלי יש סיפור מאוד מאוד דומה לשלך לימד במשך 7 שנים והיום הוא מלמד חצי שנה כבר בתיכון בארצות הברית ארצות הברית מחפשת מורים מארצות זרות אם אתה מורה לשתי מקצועות בכלל רוב הסיכיים שתקבל גבוהים מאוד אפילו הייתי אמור 99 אחוז