לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אדר

קבלת ויזה

היי, הייתי היום בראיון בשגרירות בתל אביב ולא קיבלתי ויזה. אני חיילת והבאתי מסמך המראה שיש לנו נכסים ושאני מתכננת לעבוד בהם לאחר שאני אחזור. התכנון היה לטוס באוקטובר לכמה שבועות. אני עדיין מתעקשת ולא רואה שום סיבה למה לא לקבל את הויזה. ואני רוצה לקבוע ראיון חדש לחודש הבא על מנת לטוס באוקטובר ולהביא מסמך שמראה שאני מתחילה בעוד כמה חודשים פסיכומטרי לכן יש לי למה לחזור לארץ. השאלה שלי אם היא הסיכוי שלי לקבל עכשיו הוא באמת עד כדי כך נמוך? כי אני באמת לא רוצה לוותר על זה. ואם לא, עדיף ללכת לשגרירות בתל אביב או בירושלים? הבנתי שבירושלים יש יותר סיכוי לקבל .. זה נכון? תודה.

דורון

אחרי שסורבת לקבל ויזה (מה שהיה הגיוני לחלוטין, אם את הולכת להשתחרר וכמובן אין לך עדיין שום קשר לישראל, לא עבודה ולא לימודים) אין שום טעם לבקש במהלך החצי השנה אחרי הסירוב, הסירוב הבא יהיה כמעט אוטומטי תחכי לפחות שנה, אחרי שיהיה לך רקורד של עבודה של שנה ואז תבקשי

%u05D0%u05D3%u05E8

אבל אני עדיין לא מבינה למה לא קיבלתי אם הראיתי שיש לי למה לחזור לארץ (אמרתי לו שיש לאבא שלי נכסים שאני אעבוד בהם לאחר מכן, יש לי מכתב מעו"ד), ואם אני נרשמת לקורס פסיכומטרי זה לא יכול לעזור לזה? אני באמת לא מבינה מה הקטע להתעקש פה, אני רוצה גם להגיד בראיון הבא שאם הנסיעה לא תהיה ישר שאני משתחררת עד המועד פסיכומטרי (שאני מתכננת להירשם אליו, שזה חודש - חודשיים אחרי בערך) לא תהיה לי בכלל הזדמנות לטוס, כי אני ישר אחכ אתחיל לימודים באוניברסיטה.

דורון

לא רלוונטי לאבא שלך יש נכסים, לא לך אבא שלך עובד , את לא עורך דין לא רלוונטי לקיצור 1. לא יהיה ריאיון הבא בחצי השנה הקרובה, זה כתוב ברור באתר השגרירות, אין טעם להגיש בקשה לויזה במהלך חצי שנה אחרי סירוב את ישר תגיעי ותסורבי 2. את לא מקבלת ויזה, כי לפניך אלפי חיילים משוחררים ישראלים, קיבלו ויזה, ונהיו עברינים בארצות הברית, עבדו לא חוקי ושהו יותר מהמותר את משלמת על הפשעים של שאר הישראלים 3. אני מניח שיש עשרות יעדים מענינים כמו ארצות הברית שלא צריך אליהם ויזה, סעי אליהם בשנתיים הקרובות, לונדון, פריז, טורנטו, סידני

אדר

כן אבל הפספוס הזה משגע אותי! זאת אומרת .. אם הייתי מגיעה היום עם האישור שאני מתחילה פסיכומטרי אחרי שאני חוזרת הייתי מקבלת ויזה (מה שלדעתי רוב הסיכויים היה קורה) ואם אני מגיעה פעם הבאה בדיוק עם אותם דברים + הפסיכומטרי אני לא אקבל?! זה באמת נראה לי לא בסדר. אני די חושבת ללכת כי חברה שלי מכירה מישהי שקיבלה אחרי חודש לאחר סירוב. אתה מכיר מישהו שקרה לו דבר דומה ? עוד שאלה, נניח ואני ניגשת פעם שניה וגם מקבלת סירוב, זה משפיע על הפעם השלישית שאני אלך נגיד בעוד שנה-שנתיים? או משפיע על הצורה שהם יסתכלו שקיבלתי סירוב פעמיים? תודה..

דורון

לא !!! פסיכומטרי זה קורס , לא לימודים זה לא היה משנה את המצב רק סטודנט באמצע לימודים אקדמאים, זה משהו שמקשר לישראל את יכולה ללכת כל יום, רק תשלמי שוב את העמלה ושוב פעם תסורבי וכן, הקונסול יראה שסורבת אם את יודעת הכל, תעשי את מה שאת רוצה או חושבת או שמעת חברה שלא מבינה אמרה לך השגרירות אומרת בפירוש , אם כי בנימוס אמריקאי שאין טעם להגיש בקשה חצי שנה אחרי סירוב אלא אם משהו מהותי קרה ולך לא קרה שום דבר בכל מקרה, בהצלחה

אדר

הבנתי .. טוב זה קצת הרגיע אותי שזה לא היה עוזר בכל מקרה .. לא מבינה כבר איך אני אוכל לקבל ויזה אפילו בעתיד אם זה כל כך קשה עד מתסכל .. תודה רבה

דורון

זה ממש לא קשה עוד שנתיים תהיי באמצע לימודים אקדמאים אחרי שסיימת לפחות שנה אחת או אחרי שתעבדי באופן רצוף בעבודה קבועה עם תלושים לפחות שנה תגישי בקשה ותקבלי

אדר

כן אבל לדעתי חבל שחיילים משוחררים שרוצים לעשות טיול בחול אחרי צבא אוטומטית אין להם את האפשרות הזו , זה באמת סתם בזבוז כסף של אנשים. וחבל כי באמצע הלמודים זה די לחוץ ותקוע אבל מה אני אגיד ..

דורון

היה להם עד שהם השתינו מהמקפצה

אדר

שאלה, אתה כן מכיר מישהו שהצליח להוציא ויזה שנית אחרי זמן קצר?

איתמר

שמעי אם יהיה לך מסמך שאת הולכת להרשם לפסיכומטרי עם תאריך מדוייק 80 אחוז שתקבלי ויזה שתי חברות שלי הלכו בנפרד לראיון עם מסמך כזה והן קיבלו ל10 שנים ויזה והן אחרי צבא לא עובדות ולא כלום ואם תגישי תוך זמן קצר אחרי הסירוב עם המסמך הזה זה יהיה אמין מאוד ואני מאמין שיתנו לך חופשי כמו שכתבת שיש לכם נכסים זה עוזר מאוד הם רואים הכל תנסי שוב ואל תשכחי לעדכן

אדר

מה אם אבל קיבלתי סירוב? אני באמת לא יודעת אם פסיכומטרי זה מה שיעזור אני מאוד מתלבטת אם כדאי לי לנסות קצת אחרי השחרור מאשר חודש ... עדיף לנסות חודש לפני השחרור או חודש אחרי?

הדר

היי אדר אני באותה בעיה בדיוק כמו שלך. ניסיתי להוציא ויזה וסורבתי ואני רוצה להסות עוד פעם אחרי חודשיים אבל הפעם לבןא עם טופס שאני מתחילה פסיכומטרי בקרוב, רציתי לשאול אם בסוף ניסית להוציא עוד פעם ויזה ואם אישרו לך או שלא?

הדר

היי אדר, אני הדיוק באותה בעיה כמו שלך, הלכתי להוציא ויזה וסורבתי ועכשיו אני רוצה לנסות עוד פעם אחרי חודשיים אבל הפעם לבוא עם טופס שאני מתחילה פסיכומטרי. אז רציתי לשאול אם בסוף אישרו לך את הויזה בפעם השנייה?

דורון

בהצלחה תחזרי לספר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי