בקשה לקבלת גרין קארד
שלום, אני בעלת תואר שני במנהל עסקים ובעוד כשנה אני מסיימת תואר ראשון נוסף במשפטים. אני מעוניינת להגר לארה"ב. האם על סמך ההשכלה אני יכולה להגיש בקשה לקבלת גרין קארד?? תודה
לא בארצות הברית אין מסלול הגירה דרך השכלה ואגב המקצועות שלך כל כך כללים, שגם לא יאפשרו לך להגר לשום מדינה אחרת דרכם. תשקלי לנסוע ללמוד עוד מקצוע בארצות הברית
לא נראה לי שזה רעיון טוב... אז הדרך היחידה אם כך היא לקבל ויזת עבודה ואז בהיותי בארה"ב להגיש בקשה לגרין קארד? האם ניתן לעשות זו בדרך כזו?
האפשרויות שלך 1. להשתתף בהגרלת הגרין קארד השנתית (סיכוי קטן) 2. למצוא מעסיק אמריקאי (סיכוי קטן אם אין לך קשרים) 3. להתחתן עם אזרח או אזרחית 4. אם יש לך הרבה כסף דרך השקעה 5. להגיע ללמודים מתקדמים 6. לוותר
כן , זה אפשרי למרות שלא פשוט, יהיה לך מאד קשה למצוא מעסיק אמריקאי שירצה ויוכל להעסיק אותך ולהוציא לך ויזת עבודה. אחת הדרישות לויזת עבודה זה כשורים ייחודים שאין בארצות הברית. לא חסר בוגרי מנהל עסקים בארצות הברית ואין שום צורך בבוגרי משפטים ישראלים. אבל אם יש לך קשרים, מישהו שרוצה אותך ומוכן לקחת עורך דין טוב ויקר שיספר סיפורים, זה בהחלט אפשרי. אגב, אין שום צורך עבור קודם דרך ויזת עבודה, אותו מעסיק יכול בהתחלה להתחיל עם גרין קארד בשבילך ולא ויזה