ויזת הגירה אח/אחות
היי יש לי אחות שהיא אזרחית ארה"ב עד כמה שהבנתי היא צריכה לבקש את המידה עבורי ויש רשימת המתנה של הרבה שנים. מה שלא הבנתי זה מה קורה בתום זמן ההמתנה? כלומר האם כשאקבל את הויזה אני חייבת לעבור מיידית לארה"ב ואם לא אז לכמה זמן האופציה נשארת פתוחה כמו כן מה קורה עם בן זוגי/בעלי, האם הוא יהיה זכאי לקבל ויזה אוטומטית אחריי? תודה מראש לכל העונות והעונים ☺
קודם כל כרגע זמן ההמתנה עומד היום על 13 שנה ובקשר לשאלות שלך בעלך יקבל איתך (בתנאי שאתם תהיו נשואים) כשתקבלו את הויזה, תצטרכו תוך 6 חודשים לטוס לארצות הברית להפעיל את הגרין קארד ואחרי זה אתם אמורים לעבור לגור בארצות הברית, כמובן, יש דרכים שבשנה שנתיים הראשונות תמשיכו לגור בישראל עד המעבר.
אחרי שנתיים של תמרון, אפשר פשוט לחזור לישראל והגרין קארד נהפך לקבוע גם אם נחזור לארהב שוב אחרי 5 שנים?
הגרין קארד אף פעם לא יהיה קבוע רק אחרי תהיו אזרחים אמריקאים תוכלו לחזור לגור בישראל ותהיו אזרחים אחרי 5 שנים של מגורים בארצות הברית אם תגורו בישראל עם גרין קארד, הוא יבוטל אם לפני שתתחילי את התהליך , לא היום, אלא עוד 13 שנה,תהיו נשואים, בעלך יקבל איתך גרין קארד , לא אחריך, איתך ביחד. ובכל מקרה, כל השאלות לא רלוונטיות היום רק אחותך צריכה להתחיל בזמן הקרוב לשלוח את הטפסים עבורך, כמה יותר מהר יותר טוב
תודה על התשובה, איזה דרכים יש להשאר עוד מעט בארץ לסידורים אחרי האישור? ולגבי בן זוגי/בעלי, מתי הוא מתחיל את התהליך לגרין קארד? רק אחרי שאני בארה"ב? נוכל לנסוע יחד לשם? כמה זמן עלינו להיות נשואים לפני הגרין קארד? או שבכלל צריכים להינשא לפני הגשת בקשת ההגירה ע"י האחות? שוב תודה