העברת אזרחות לילד
שלום אני אזרחית אמריקאית שקיבלתי אזרחות מחוק הסב (כי אבא שלי עלה לארץ בגיל 3). בעלי אינו אזרח אמריקאי ואני לא התגוררתי כלל בארה"ב. האם יש בכל זאת דרך להעביר לילדים את האזרחות?
כן ולא אין באופן ישיר אבל, את יכולה לבקש גרין קארד לילדיך החוק האמריקאי קובע, שקטין מתחת לגיל 18, שנמצא בארצות הברית בתור תושב (בעל גרין קארד) ובחזקת הורה אזרח מקבל אזרחות בלי המתנה כמו שיש לבוגרים. לכן, באופן עקרוני, אם תבקשי עבור ילדיך לפני שיהיו בני 18 גרין קארד, ותטוסי איתם לארצות הברית. למחרת הנחיתה, תוכלי לבקש עבורם אזרחות ודרכון.
תודה. האם זה "תרגיל" ויש בכך סיכונים? האם אצטרך לעבור תחקורים ולהוכיח שבכוונתי להגר? או שזו פרוצדורה פשוטה שרבים עושים?
זה תרגיל, אבל הוא חוקי לגמרי. את תצטרכי לעבור הרבה יותר מאשר תחקורים. קודם כל כדי לבקש גרין קארד את צריכה להיות אמריקאית חוקית שזה אומר להגיש דוחות מס 3 שנים אחורה, מה שרוב הישראלים האמריקאים לא עושים. שנית תצטרכי למצוא קו ספונסר אמריקאי שירצה להתחייב עליכם או להיות בעצמך הספונסר של התהליך ולהוכיח 2 דברים 1. שיש לך דומיסיל אמריקאי, קרי את מתכוונת להגר, בעבר היה צריך רק להתחייב, היום בשגרירות בישראל צריך להביא הוכחות לתוכנית שלכם להגר. 2. תצטרכי להוכיח שיש לך מספיק כסף ורכוש להיות הספונסר של התהליך. זה אפשרי, רק דורש קצת עבודה. ובכל מקרה רצוי לעשות את התהליך אחרי שהחלטת שיש לך מספיק ילדים ואת לא רוצה עוד, אין טעם לעבור את התהליך פעמיים. ולזכור לפני גיל 18, אחרי גיל 18 זה אבוד.