לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרון

אזרחות אמריקאית

שלום, אמי אזרחית ארה"ב, נולדה בפילדלפיה ועלתה לארץ בגיל 5 בשנת 1961. אני בת 21 ואין לי אזרחות אמריקאית. האם אני יכולה להוציא אחת או שזה אבוד לאחר גיל 18?

ברק

תלוי, קודם כל זה מאד טיפשי שלא הוצאת אזרחות לפני גיל 18, זה היה הרבה יותר פשוט. השאלות שאולי יעזרו לך 1. אמא שלך היתה נשואה כשנולדת או היתה רווקה חד הורית ? זה משנה מהותית את האפשרויות, אם אמא שלך היתה חד הורית, מספיק שאמא שלך היתה שנה אחת בארצות הברית, וכמו שאת אומרת, היא היתה 5, זה אומר שאת אזרחית מלידה. 2. האם אבא שלך גם אזרח אמריקאי ? אם כן, את אזרחית 3. כמה זמן אמא שלך שהתה בארצות הברית אחרי גיל 14 שלה, אם היא היתה שנתיים, את אזרחית מלידה. אם התשובות לשאלות הם לא, אז לא, איחרת את המועד

שרון

לא הוצאתי אזרחות לפני גיל 18 כי היינו קלועים בבעיות כלכליות וכמו שאתה בוודאי יודע הוצאת אזרחות אמריקאית כוללת תשלום סכומי כסף גבוהים. אז זה לא טיפשי, זה פשוט לא התאפשר. 1. אמא שלי הייתה נשואה כשנולדתי. 2. אבא שלי לא אזרח אמריקאי. 3. אמא שלי גרה חצי שנה בארה"ב בגיל 25, אך לא שנתיים. בוודאות לא אוכל להוציא אזרחות אמריקאית?

ברק

תוכלי לקבל אזרחות לבד, כמו כל אזרח זר אחר, בכל דרך אחרת. בכל מקרה, מבחינתך זה אומר קודם כל, להיות בעלת גרין קארד, ורק אחרי מגורים של 5 שנים בארצות הברית תקבלי אזרחות. דרך אמא שלך, הדרך היחידה, זה אם אמא שלך תעבור לגור בארצות הברית, תבקש עבורך גרין קארד, תמתיני 10 שנים, ואז תקבלי גרין קארד. אם אמא שלך ממשיכה לגור בישראל, אז ,כן, זה אבוד דרכה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי