לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
פלוני אלמוני

תואר מה"ט ל-H1B?

שלום, אני ממר"מניק שעשה תואר טכנאי מה"ט במסגרת שירותו הצבאי. אני כרגע בתהליכים מול מיקרוסופט בסן פרנסיסקו ואני צריך למלא טפסים באינטרנט שקשורים לויזה. (הם בודקים את הייתכנות שאקבל ויזה לעבודה, אני מניח ש-H1B). בטופס האינטרנטי שהם שלחו לי למלא יש שם חלק של לימודים שכתוב College/University degrees או U.S./Non U.S. Diplomas וכו'. הבנתי שיש תואר שנקרא Associate degree שהוא משהו כמו טכנאי/הנדסאי??? אין לי תואר חוץ מטכנאי מה"ט הזה והבנתי שזה מאוד חשוב בשביל קבלת ויזה. השאלה היא: האם אני יכול להשתמש במה"ט לשם קבלת ויזה (למרות שהבנתי שטכנאי/הנדסאי זו המצאה ישראלית). אציין שאוניברסיטאות/מכללות שונות בישראל מזכות בוגרי ממר"ם (גם בגלל מה"ט) בנקודות זכות לתואר מדעי המחשב, זאת אומרת, יש לזה משקל אקדמי בסופו של דבר. השאלה היא אם אמריקאים מכירים בזה/יש סיכוי שיכירו בזה? תודה רבה.

זה לא יעזור לך גם אם יכירו בלימודים שלך הדרישה לויזה H1 היא תואר ראשון 4 שנתי, אפשר להמיר כל שנת לימודים ב3 שנות ניסיון בעבודה, כך שאם למדת רק שנה אחת אתה צריך עוד 9 שנים של ניסיון, ואם למדת שנתיים, אתה צריך 6 שנות ניסיון בעבודה אחרי הלימודים

פלוני אלמוני

שכחתי לציין שיש לי 10 שנות ניסיון בתחום. האם אוכל להשתמש במה"ט כדי להשלים?

1. נראה שיכול להיות שאתה תתאים להגדרות 2. למיקרוסופט יש עורכי דין להגירה מקצועיים שיבדקו וחליטו 3. קח בחשבון, שגם אם תעבור את הרף הזה, הויזה עוד רחוקה קודם כל אפשר להגיש בקשה רק באפריל, אז תהיה הגרלה, רוב בקשות הויזה לא יאושרו, יכול להיות שיהיה לך סיכוי של 50 אחוז לזכות ואולי רק 30 אחוז, תלוי בכמות הבקשות. אבל עד שלא יגישו את הבקשה ותקבל אישור שזכית בהגרלה, אל תארוז מזוודה, אתה עוד לא בדרך לארצות הברית

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי