גרין קארד
שלום רב, אני ובת זוגתי מזה שנתיים מעוניינים להתחתן ולטוס עם 2 מילדיה ( בגיל ההתבגרות) לתקופה מסויימת בארה"ב ..אני עצמי חזרתי מטיול ארוך של שנה לפני שנה וכמה חודשים...עקב תרמית שעברתי על ידי עורך דין נשארתי 177 יום לאחר התאריך שניתן לי.. כמה מסובך והאם בכלל יהיה ניתן להתחתן ולטוס לשם אחרי בקשה לגרין קארד מהארץ?
שלום תומר, לא ברור מהשאלה שלך האם בת הזוג אזרחית ארה"ב. אני משער שהיא אכן אזרחית אמריקאית מכאן הזכאות שלך לגרין קארד לארה"ב. בהנחה שהיא אזרחית ארצות הברית, אז לאחר שאתם מתחתנים כחוק, תוכל לבקש גרין קארד, אולם יש לך בעיה מהעבר של שהייה לא חוקית בארצות הברית. בהליך מסוג זה שהייה של מעבר לחצי שנה בארה"ב מהווה בעיה, אולם תקופה של פחות מחצי שנה לא אמור למנוע קבלת גרין קארד בעקבות נישואין, זאת ללא מניעה אחרת. בכל אופן, רשויות ההגירה לארה"ב בוחנות כל מקרה לגופו ובסמכותם לקבל את ההחלטה הסופית בעניין. בהצלחה, יהושע פקס, עורך דין
תודה על התשובה....אשמח לדעת היות והיא איננה יהודיה נצטרך להתחתן בקפריסין חתונה אזרחית?
שלום תומר, בתשובה לשאלתך, כן - תדרשו להינשא בחתונה אזרחית בקפריסין או מקומות אחרים בהם ניתן להינשא בחתונה אזרחית כמו; צ'כיה, בולגריה ועוד. בברכה,
יש מספר אישי להתקשר כי במשרד רושמים אותי ולא חוזרים אליי