לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עודד

קבלת ויזה - סיטואציה מסובכת

שלום, רציתי להתייעץ ולשמוע את דעתך על המקרה שלי בגיל 21 נסעץי לארצוץ הברית עם ויזה שהייתה תקפה עוד מטיול הברמצווה שלי, כמו הרבה ישראלים אחרים גם אני חטאתי ועבדתי שם לתקופה. לכשיצאתי מהמדינה נעצרתי על כבש המטוס ע"י בחור שטען שתפקידו הוא לחפש כסף שיוצא מהמדינה הוא חיפש ולא מצא אך כנראה שההתנהגות שלי נראתה לו חשודה לאחר שהוא ביקש לבדוק את המזוודות וגם את הטלפון שלי הוא מצא מספר תמונות שהספיקו לו כדי לקבוע שעבדתי בתקופה שביקרתי שם והציב בפניי אופציה או לחתום על דף נייר שהוא קשקש עליו שהו היו רשומים מספר הדרכון שלי והעובדה שעבדתי בארצות הברית או שהוא עוצר אותי ואני לא עולה למטוס חזרה לישראל בדיעבד עשיתי טעות חתמתי וטסתי לארץ. מאז הייתי בראיון לויזה פעם אחת בגיל 24 כשהייתי סטודנט בין שנה ראשונה לשניה באוניברסיטה ורציתי להצטרף לטיול ממשפחתי. ביקרתי בשגרירות, הפקיד לאחר שיחה קצרה העלה את נושא העבודה בארה"ב אמרתי לו שהחתימה הייתה תחת לחץ עצום מצד הבחור ושעשיתי טעות ובדיעבד לא הייתי חותם על מסמך כזה. ושאין לי שום כוונה להגיע לארצות הברית כדי לעבוד. הוא בתורו אמר שהוא מאמין לי לקח ממני את הדרכון כדי לתת לי ויזה. לאחר כמה ימים הדרכון הגיע ללא ויזה. וללא מסמך המתאר מה קרה בדרך, ניסיתי בכל דרך אפשרית לקבל מידע מהשגרירות לגביי מה קרה ומדוע הדרכום חזר ללא ויזה ולבסוף החלטתי ללכת שוב לשגרירות לראיון נוסף ולו כדי להבין מה קרה. הגעתי והתראיינתי אצל פקיד אחר שבתורו אמר לי שכרגע למרות שאני סטודנט באמצע הלימודים שלי הוא לא מוכן לאשר לי את הויזה והציב אותי במצב שבו לטענתו "שיקרת. או לי עכשיו או לפקיד המכס שהחתים אותך בעליה למטוס" אני כרגע בסוף השנה השלישית ללימודים ומאוד הייתי רוצה לטוס לארה"ב לבקר משפחה וחברים (עד התקרית הייתי טס כל שנה ורק בשנה האחרונה עבדתי) אין לי שום חותמת שחורה או משהו דומה רק ההערה על הסיפור הזה במחשבי השגרירות האם לדעתך אהיה מסוגל להוציא ויזה בהמשך? האם יש צורך בהליך מיוחד לנושא? התערבות עורך דין? אודה על תשובתך

item.Author מנהל הפורום Removed

שלום עודד, יש לך אפשרות להגיש בקשה ל- waiver, על מנת לקבל אישור כניסה לארה"ב כתייר. זהו הליך של ערעור כנגד ההחלטה שלא לאפשר כניסה לארה"ב. סיכויי ההצלחה של הליך הערעור תלוי במספר גורמים, לרבות משך זמן שעבר מאז שהיית בארצות הברית לאחרונה, שהייה לא חוקית בעבר, ראיות לגבי עבודה בארה"ב וגם מצבך כיום. אנו ממליצים לך לקבוע פגישה אצלנו במשרד, על מנת לבדוק את נסיבות עניינך באופן ספציפי. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי