לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מעיין

מתי כדאי להגיש את הבקשה לויזה?

בינואר האחרון הגשתי בקשה לויזת תייר על-מנת להגיע לאירוע בארה"ב. מאחר והיה לי ותק של 3 חודשים בלבד בעבודה הויזה שלי סורבה, אף על-פי שבמקביל הייתי מתמחה בארגון ממשלתי גדול וסטודנטית שנה שלישית באוניברסיטה מוכרת. כמובן שהבאתי את האישורים הדרושים על ההתמחות ועל הלימודים, כמו גם תלושי משכורת ממקום העבודה החדש והקודם. מאז צברתי ותק של חצי שנה בעבודה ואני קרובה לסיום לימודי באוניברסיטה. אני רוצה לנסות להגיש בקשה לויזה שוב כאשר אצבור ותק של שנה בעבודה, אולם המשרה בה אני עובדת היא חצי משרה ולפיכך המשכורת בה נמוכה מאוד (כ-2500 ש"ח בחודש). בזמן הגשת הבקשה, קרוב לוודאי שכבר אשלים את כל הקורסים שלי, כך שכבר לא אוכל לקבל מהאוניברסיטה מסמך המעיד שאני רשומה ללימודים. בראיון בשגרירות שאלו אותי פעמיים על המשכורת שלי והתגובה של הקונסול למשכורת הנמוכה הייתה שלילית (הוא עשה פרצוף שגרם לי לחשוב שככל הנראה יש בעייתיות מבחינת גובה המשכורת). האם ייתכן שהבקשה שלי לויזה תידחה פעם נוספת רק על-סמך המשכורת שאני מרוויחה, גם אם בחשבון הבנק שלי יש מספיק כסף לממן את הנסיעה והשהייה בארה"ב? האם על סמך המידע הזה הייתם ממליצים לי להגיש בקשה נוספת כאשר אצבור ותק של שנה בעבודה, או ממליצים לחכות עד שאמצא משרה אחרת שבה אקבל משכורת גבוהה יותר ואצבור גם בה ותק של שנה לפחות? אני מאוד מבולבלת ולא יודעת איך להמשיך מכאן, בגלל שמבחינתי האגרה היא כמעט חמישית מהמשכורת ואני ממש לא רוצה לבזבז כסף וזמן אם הסיכויים שלי לקבל ויזה נמוכים מלכתחילה.

item.Author מנהל הפורום Removed

שלום מעיין, גובה המשכורת הוא רכיב קריטי בעת שפקיד ההגירה לארה"ב בשגרירות מבצע הערה לגבי זיקות בישראל ושוקל בדעתו האם לתת את הויזה לארה"ב אם לאו. מבחינתם, ברגע שאת מרוויחה משכורת נמוכה בישראל, גוברים הסיכויים שתבחרי להישאר בארה"ב ולעבוד שם שלא כחוק. בהחלט הייתי ממליץ להמתין עד שתצברי וותק במקום עבודה עם משכורת גבוהה, על מנת להעלות את הסיכויים לקבלת ויזה לארצות הברית. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי