לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
א

דרכון שאבד לפני 9 שנים

שלום, דרכוני שכלל ויזה לארה"ב אבד לפני 9 שנים. בעצם הוא הושאר בבית של חברה לשעבר שלא הסכימה להחזירו. דרכון חדש הוצא כמה חודשים אחרי כן כאשר איבוד דרכון נרשם כסיבה להוצאה. לא הוגשה תלונה במשטרה על איבוד דרכון. כעת אני צריך להוציא ויזה לארה"ב לרגל נסיעת עסקים קצרה ממקום עבודתי ללקוח שלנו בארה"ב. שאלתי: כיצד עליי לנהוג עם עניין איבוד הדרכון הקודם (ואיתו הויזה) בזמן בקשה לויזה חדשה. כסיבת האבידה האם כדאי לפרט את סיפור החברה שלא היתה מוכנה להחזיר? פרטים נוספים: הויזה המקורית (שאבדה יחד עם הדרכון) הוצאה ב1998 וכעת וודאי פגה תוקף. ביקור אחרון שלי בארה"ב היה 2-3 ימים באותה שנה. מודה מאד מראש על התשובות.

item.Author מנהל הפורום Removed

שלום רב, לא ברור על פי שאלתך מדוע אובדן הדרכון קשור לחידוש ויזה לארה"ב, מפני שממילא הוויזה פג תוקף. כרגיל הוויזה ניתנת לתקופה של 10 שנים. לפיכך, אם אני מבין נכון את השאלה, זה לא רלבנטי האם הדרכון אבד או מהי הסיבה לכך. שים לב כי ישנה קטגוריה של ויזות לארה"ב של ביקור עסקי קצר, אשר בין היתר מאפשר ביקור לקוחות בתחומי ארה"ב. בברכה,

T

תודה על תגובתך המהירה. באתר הישראלי של שגרירות ארה"ב רשום "באפשרותך לדווח על גניבת הויזה או אובדנה בזמן הראיון בשגרירות". בטופס DS-160 ישנו סעיף "Have you ever lost a passport or had one stolen?" ותיבת טקסט שכותרתה "Explain"

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי