לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יעל

הוכחת קשר לארץ ושאלות נוספות

שלום, לקראת הוצאת ויזת תייר לארה״ב, יש לי כמה נושאים הקשורים במילוי הטופס ואני רוצה לוודא שאני מטפלת בהם נכון: 1. קשר לארץ: לפני שבועיים עזבתי את מקום עבודתי ואני מחפשת מקום עבודה חדש. קיבלתי ממקום העבודה הקודם מכתב המעיד על עבודתי במקום אולם נראה לי שעדיף לא להציג אותו אם כבר עזבתי את מקום העבודה (לפחות מבחינה מוסרית זה נראה לי מאד לא תקין). עד שאמצא עבודה חדשה, מה יכול להספיק לצורך הוכחת קשר לארץ? האם קורות החיים שלי שמציגים עבודה מסודרת ורציפה בארץ לאורך השנים הם מסמך רלוונטי? מלבד זה אני יכולה להוציא דו״חות על פעילות וחסכונות בחשבון הבנק המשותף שלי ושל בעלי. אני נשואה בנישואין קונסרבטיביים, כלומר - מלבד צילום של הכתובה אין לי שום מסמך רשמי המאשר את הנישואים (בטופס אני ממלאת את מצבי המשפחתי כידועה בציבור). מה עוד יכול לעזור כאן? חוזה שכירות לשנה הקרובה? ומה למלא תחת סעיף העיסוק בטופס? לא מועסקת? 2. לפני 12 שנה הוצאתי ויזה לחילופי תרבויות בארה״ב במסגרת הדרכה במחנה קיץ של הסוכנות היהודית. הדרכון הישן, שעליו היתה הויזה, נעלם מתישהו והספקתי להחליף בינתיים עוד שני דרכונים. איזה מסמך אפשר להגיש לשגרירות על היעדר הדרכון הישן? 3. יש לי בארה״ב קרובי משפחה מדרגה שלישית (הילדים של בת דודה של סבתא שלי או משהו דומה). האם אני צריכה לציין אותם תחת קרובי משפחה אחרים בארה״ב או שאפשר לוותר על החלק הזה? אני לא מתכננת לבקר אותם ואין לי את הפרטים שלהם. תודה רבה! יעל

item.Author מנהל הפורום Removed

שלום יעל, אנו כמובן ממליצים למלא רק את אמת בטופסי הגירה לארה"ב, בעת בקשת ויזה לארצות הברית. אין רשימה קבועה של מסמכים להוכחת זיקה לארץ, אולם כל מסמך אשר מוכיח את הקשר שלך לישראל ומראה כי יש לך סיבה טובה לחזור לארץ ולא להישאר בצורה לא חוקית בארצות הברית יכול לשמש אותך בעת הראיון בשגרירות האמריקאית. בהצלחה,

יעל

תודה. מה לגבי הדרכון שהלך לאיבוד?

item.Author מנהל הפורום Removed

יעל, על פי השאלה שלך הדרכון לא נגנב, ולא הגשת תלונה במשטרה לגבי גניבת הדרכון, לכן אין מסמך שתוכלי להציג אלא להסביר כי הדרכון אבד כפי שציינת בשאלה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי